Šentilj

Šentiljski lovci bodo z divjačinskimi specialitetami pomagali svojim občanom

Damjan Veršič, 24.08.23 ob 03:15

Lovska družina Šentilj v soboto prireja dan lovske kulinarike.

Šentiljski lovci bodo z divjačinskimi specialitetami pomagali svojim občanom

Lovska družina Šentilj pripravlja to soboto, 26. avgusta, dan lovske kulinarike. Od 11. ure dalje bo v njihovem lovskem domu v Zgornjem Dobrenju mogoče pokusiti številne specialitete; divjačinski bograč, divjega prašiča izpod peke, divjačinske salame in srnin golaž.

Marjan Vernik, starešina omenjene lovske družine, nam je povedal, da vsako leto za občane priredijo kak dogodek. V lanskem letu so recimo v okviru dneva odprtih vrat osnovnošolcem predstavili lovstvo, letos pa so se odločili, da dogodku, ker so šentiljsko občino prizadela neurja, dodajo še humanitarno noto. Poleg tega se v soboto v Šentilju začnejo prireditve ob Ilgovem, cerkvenem prazniku, ki vsako leto ponudi številne zanimive vsebine. “Ker vedno sodelujemo na prazniku, smo se odločili, da letos naš dogodek organiziramo v okviru Ilgovega, zbrane prostovoljne prispevke pa namenimo občanom, ki so jih prizadele poplave in plazovi. Zaželen prostovoljni prispevek je 10 evrov,” pravi Vernik. Zbrana sredstva bodo v celoti nakazali na posebni račun, ki je odprt v Šentilju.

Foto: Andrej Ivančič

Obiskali jih bodo tudi pohodniki in kolesarji

S pripravo srninega golaža bodo začeli že v petek, ostale jedi bodo pripravljali v soboto. Obiskovalci so pri njih dobrodošli po 11. uri, tam se bodo ustavili tudi kolesarji in pohodniki, ki se bodo v okviru Ilgovega ob pol desetih odpravili na pohod izpred Kulturno prosvetnega doma Vlada Pipana v Šentilju. Z obiskom dneva lovske kulinarike boste preživeli lep dan in pomagali soobčanom v stiski.

Obiskovalci si bodo lahko tudi ogledali lovski dom in se seznanili z delom lovske družine, ki združuje 35 članov. Ob šentiljski lovski družini v občini delujeta še lovski družini v Sladkem Vrhu in na Velki.