To soboto, 25. maja, bo v Selnici ob Muri v občini Šentilj slavnostna otvoritev nove pridobitve - športnega parka. Gre za nov objekt, ki ga je občina uredila na pobudo krajanov. Prejšnje vodstvo lokalne skupnosti je tam načrtovalo center za ravnanje z odpadki, novo vodstvo občine pa je prisluhnilo prebivalcem, spremenilo načrte in na takratnem kmetijskem zemljišču začelo z gradnjo športnega parka. V zadnjih osmih letih so tako na omenjenem območju uredili manjše nogometno travnato igrišče, igrišče za odbojko na mivki, otroška igrala, v dveh manjših objektih so sanitarije, tuši in manjša kuhinja, pod nadstreškom so mize in klopi. Potrebna sredstva za gradnjo je zagotovila Občina Šentilj, objekt pa ima v najemu Športno in kulturno društvo Selnica ob Muri, ki v kraju deluje  že od leta 2000.

Kot nam je povedal predsednik društva Tomaž Kitel, bo novi prostor postal središče rekreativnega in športnega dogajanja v kraju in kot tak dostopen širši javnosti, pred tem so krajani uporabljali igrišče za odbojko na mivki na zasebnem zemljišču, ki so ga uredili člani društva. Nogometno igrišče in otroška igrala bodo v prihodnje krajanom ves čas dostopna, za uporabo igrišča za odbojko pa se bo potrebno dogovoriti s Športnim in kulturnim društvom Selnica ob Muri. 

Na dan otvoritve rekreativni turnir dvojic v odbojki na mivki 

Sobotna otvoritev se bo začela z jutranjim zborom ekip in žrebom, ki bodo od 10. ure dalje sodelovale na rekreativnem turnirju dvojic v odbojki na mivki. Prijave ekip zbirajo do petka na telefonski številki 070 800 398. Za najmlajše bodo na voljo napihljiva igrala, vsem obiskovalcem bodo ponudili hrano in pijačo, organiziran bo tudi srečelov. Med 14. in 15. uro bodo izvedli krajši uradni del otvoritve, v katerem se bo Tomaž Kitel zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli k ureditvi športnega parka, na dogodek so povabili tudi župana Občine Šentilj mag. Štefana Žvaba, ki se bo, kot nam je potrdil, otvoritve tudi udeležil.