Šentilj

Letos že 19. dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

Damjan Veršič, 14.01.24 ob 03:10

Krajevna organizacija Rdečega križa Šentilj sredi prihodnjega tedna organizira tradicionalno prireditev.

Letos že 19. dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

Že 19. po vrsti bo v igralniško-zabaviščnem centru Mond v Šentilju  dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski, ki ga prireja  Krajevna organizacija Rdčega križa Šentilj. Prireditev, ki so jo v preteklosti pripravljali na več lokacijah v šentiljski občini, so pred 13 leti zaradi množičnega obiska preselili na sedanjo lokacijo, kjer je več prostora, igralniško-zabaviščni center pa se pojavlja v vlogi donatorja, saj omogoča brezplačno uporabo dvorane, nudi tehnično podporo in pomaga pri oglaševanju dogodka. 

Darujete lahko pred vstopom v dvorano ali svoj prispevek nakažete na račun

V sredo, 17. januarja, ob 19. uri bodo na oder stopili: Tanja Žagar, ki sodeluje na koncertu že od vsega začetka, Oto Vrhovnik, v Mariboru živeči Korošec in zaslužni profesor Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, Rudi Šantl, legendarni pevec Štajerskih 7, ansambel Brloga, Tamburaški orkester občine Duplek, ter Maja in Vlado Ravničan. Prireditev v znamenju pesmi in humorja bo povezoval Saša Šauperl. Zbrane bo pozdravil Stanislav Žebela, predsednik Krajevne organizacije Rdčega križa Šentilj.

Obiskovalci koncerta lahko prostovoljne prispevke, zaželena višina znaša 10 evrov, darujejo pred vstopom v dvorano. Veseli pa bodo tudi  nakazil na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Maribor. 

Kdor se bo odločil za donatorstvo, lahko sredstva nakaže na transakcijski račun OZ RK MARIBOR: SI56 0451 5000 0397 432 / pod konto 52010-70 – NKBM.

Vsa zbrana sredstva v lanskem letu, na koncetu so zbrali dobrih 3 tisoč evrov, so že porabili v dober namen. "Denar s koncerta in tudi ostala sredstva smo namenili za družine, ki so jih prizadeli plazovi, ter za socialno šibke," je povedal Žebela, ki je že pred leti organiziral sistem vzajemne pomoči  vseh 54 krajevnih organizacij v mariborskem območnem združenju RK. Tako da tudi v Šentilju pomagajo izven občinskih meja. "Pričakujemo, da boste prišli v čim večjem številu, da bomo, kot vedno, s skupnimi močmi naredili nekaj dobrega, zraven pa še uživali v programu, ki smo vam ga pripravili."