V Ceršaku v občini Šentilj se konec tedna, po uspešno izveden Cirberškem kotlu, znova obeta pestro dogajanje. Občina Šentilj in Zavod za šport, kulturo in turizem Šentilj že četrtič organizirata koncertno prireditev Kul fest, ki bo tudi tokrat gostila znana imena slovenske glasbene scene. 

Dogajanje bo potekalo danes, v petek, 17. maja, od 18. ure dalje na odru, ki bo postavljen na dvorišču Doma krajanov Leona Pogleja v Ceršaku. Za dobro vzdušje in zabavo bodo poskrbele tri uveljavljene skupine: Orlek, Chateau in Invite, s čimer bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji dobre slovenske glasbe. Prireditev je brez vstopnine

Invite, Chateau in Orlek 

Obiskovalcem se bo predstavila mariborska skupina Invite, ki je znova obudila svoj bend. Njihova glasba je nekoč navduševala mnoge. Boštjan Bračič, avtor besedil in glasbe, Žarko, Miran, Viktor, David in Martin so sila, ki stoji za ponovnim rojstvom benda, ki je pred časom barval slovensko glasbeno sceno in polnil koncertna prizorišča širom po Sloveniji. S svojo glasbo so bili redni gosti slovenskih glasbenih lestvic in TV oddaj. Žanrsko njihova glasba pluje v pop in rock vodah, je pa vsaka pesem nekaj posebnega, zato bi jih težko stlačili v samo en predal. Besedila so avtorska, večinoma slovenska, nekaj jih je tudi v angleškem jeziku.

[[image_1_article_66156]]

Družbo na odru jim bodo delali Chateau iz Velenja, ki so svojo pot začeli leta 1986, največji pečat pa pustili v devetdesetih, ko so polnili dvorane po vsej Sloveniji. Njihova najbolj prepoznavna skladba je zagotovo že skoraj ponarodela Mlinar na Muri. Zasedba se je po mnogih vzponih in padcih na sceno vrnila v lanskem letu, ko je izdala novo ploščo in se tako vrnila na koncertne odre.

[[image_2_article_66156]]

Skupina Orlek, ki v letošnjem letu praznuje 35 let delovanja, ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno- humorno obarvana, s številnimi izrazi značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij.