Malo po enajsti uri je zagorela poslovalnica samopostrežne trgovine Hofer v Šentilju na Sladkogorski ulici.

Požar se je začel na dvorišču

Jedro požara je bilo zunaj v kesonu za embalažo,” je za maribor24.si pojasnil občinski poveljnik občine Šentilj Andrej Kmetič. Zagorel je keson s približno tridesetimi kubičnimi metri odpadne papirne in kartonske embalaže. “Keson je znotraj priklopljen na stroj, ki embalažo melje in požar se je razširil tudi tja,” je še pojasnil Kmetič.

Zaposleni so bili zelo prisebni in so nakupovalce evakuirali, kot to veleva protokol.

Ko smo prišli na kraj požara, je že močno gorelo, bilo pa je tudi močno zadimljeno. Zaposleni so bili zelo prisebni in so nakupovalce evakuirali, kot to veleva protokol.

Pogumni delavki sta preprečili najhujše

Dve zaposleni sta pogumno začeli z začetnim gašenjem še preden so na kraj požara prispeli gasilci. “Zaslužni sta predvsem, da sta preprečili, da bi se ogenj razširil tudi v notranje prostore poslovalnice. Mi smo morali namreč najprej ločiti kontejner od stroja, ki melje. Notri je zagorel ventilator omenjenega stroja.”

Zaslužni sta predvsem, da sta preprečili, da bi se ogenj razširil tudi v notranje prostore poslovalnice.

Poškodovanih v požaru ni bilo, so se pa na krajo požara oglasili tudi reševalci, ki so tri delavke pregledali, vdihovale so namreč strupeni plin. K sreči jih ni bilo potrebno prepeljati v bolnišnico, oskrbeli so jih lahko na kraju požara.

Pri gašenju so pomagala tri društva,  PGD Šentilj, PGD Ceršak in PGD Paloma Sladki vrh. Na delu je bilo 34 gasilcev z osmimi vozili. Požar so obvladali v pol ure.

Vzrok požara za zdaj še ni znan, kot kaže, pa ne gre za človeško napako, verjetno je vzrok tehnične narave.

Trgovina bo lahko kmalu obratovala

Zaradi strupenih plinov bo s polic potrebno odstraniti nekaj artiklov, denimo kruh in pekovske izdelke ter oblačila, je še pojasnil Kmetič. Druge škode v notranjosti ni bilo. “Trgovina znotraj ni poškodovana, zato bo lahko normalno poslovala, ko odstranijo izdelke, ki niso v embalaži,” je ocenil Kmetič.