Z začetkom marca se je v Šentilju že začela “sladoledna sezona”. Vrata je namreč ponovno odprla priljubljena Sladoledarna Pingo. Zaenkrat je v ponudbi že okoli 20 okusov. Kot sta nam razložila lastnika, zakonca Ejupi, bodo prvi teden na voljo predvsem klasični okusi, tako kot običajno, ko otvorijo sezono. Toda ponudbo okusov sproti nagrajujejo, saj postopoma dodajajo novosti, domače kreacije, hkrati se prilagajajo tudi sezoni.
Ljubiteljev sladoleda ne ustavi niti sneženje
Na prvi dan odprtja priljubljene sladolerne Pingo v Šentilju je še snežilo. Toda zgodna otvoritev sezone ni za Pingo nič nenavadnega, kot pojasni Hasime Demiri Ejupi, vedno odpirajo med prvimi sladoledarnami v okolici, ker je že sam objekt zgrajen tako, da se lahko zapre. “Zato lahko jeseni obratujemo dlje časa in spomladi prej začnemo,” ob tem doda. Sladoledarna se je lani namreč zaprla komaj na začetku novembra. Njena sezona obratovanja je tako od marca (včasih že sredine februarja) pa vse tam do novembra.
Solastnica šentiljske sladoledarne nam je še razkrila, da je obisk tudi ob tistih bolj mrzlih dneh konstanten. Čeprav je na dan odprtja snežilo, je bilo v sladoledarni pestro vzdušje. “Imamo kar prometa, ljudje so tudi pogrešali naš sladoled, zato smo tudi veseli,” še pove.
Klasični in edinstveni okusi s pridihom naravnih sestavin
Spomladi gredo običajno v promet bolj mlečni sladoledi, poleti pa tisti bolj osvežilni, sadni okusi na vodni osnovi. V sladoledarni se prilagajajo sezoni in sezonskemu sadju, tudi zato, ker ne uporabljajo polproizvodov, praškov in podobnega. “Vse, kar delamo, delamo tu, na to smo tudi prav ponosni, saj je danes vse industrializirano in to pravo, pristno hrano še težko dobiš,” medtem pojasni Ardit Ejupi.
Po odprtju svoje obiskovalce razvajajo s priljubljenimi okusi, ki so jih pogrešali v mesecih, ko je bila sladoledarna zaprta. Nato začnejo uvajati kakšne novosti, domače kreacije, ki si jih po besedah zakoncev Ejupi sproti izmišljujejo. Tako tudi pridejo do naslednje uspešnice in znamenitih okusov, zaradi katerih jih radi obiščejo tako domačini kot obiskovalci iz bližine, tudi preko meje.
V ponudbi so tako trenutno večne klasike kot so cookies, jogurt z gozdnimi sadeži, lešnik, čokolada, jagoda, stracciatella, vanilija … Ter bolj posebni Lila pause, Kinder maxi king, Karibski zajtrk, Pino pinguino, Cheesecake …
Zaradi nekoliko nižjih temperatur Sladoledarna Pingo za zdaj posluje do 20.00 ure, odprejo pa ob 11.00 uri dopoldne.