Občina Šentilj je pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo novega gasilskega doma v Ceršaku, s katerim bo PGD Ceršak pridobil nove, sodobne in ustrezne prostore. Načrtovan je objekt v dimenzijah 10,30 krat 28,65 metrov, ob objektu pa se bodo izvedli tudi ustrezni nadstreški.

Novi gasilski dom bo na ustreznejši lokaciji

Ker je obstoječi gasilski dom ceršaških gasilcev dotrajan in težje dostopen, so v Občini Šentilj prisluhnili dolgoletni želji tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva in se odločili za novogradnjo. Župan mag. Štefan Žvab nam je povedal, da bo novi gasilski dom lociran bliže centru Ceršaka. “Z aktivnostmi za gradnjo začenjamo že v letošnjem letu. Naj povem, da si tamkajšnji gasilci nove prostore resnično zaslužijo.”

Mirko Harc, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Ceršak, dodaja, da pozdravlja odločitev lokalne skupnosti. “Novi gasilski dom s tremi garažami bo na ustreznejši in lažje dostopni lokaciji in bo velika pridobitev za naše društvo.” Prostovoljni gasilci iz Ceršaka, ki svoje delo opravljajo v bližini reke Mure, sicer razpolagajo z gasilsko avtocisterno (GVC 16/24), vozilom za prevoz moštva, s priklopnikoma za opremo ter z reševalnim čolnom za nizke vode. V društvu je 23 operativcev, vseh članov pa 110.