Projekt »Namesto rakete kupi brikete« je na pobudo mladih zaživel leta 2019 in od takrat projekt podpira tudi Občina Šentilj. Podžupanja Lidija Šarić je dan pred iztekom starega leta na Avtomobilski ulici 25 obiskala Zavetišče za živali Maribor. Muce in kužke je obdarila z odejami, posteljicami, mačjimi praskalniki ter z nekaj hrane.

V preteklih letih so kupili več hrane

Turistično društvo Klopotec Zgornja Velka, katerega predsednica je Šarićeva, je v času silvestrovega na Velki tradicionalno organiziralo ognjemet. “Leta 2019, ko se je začel omenjeni projekt, sem se odločila, da se mu pridružim, prav tako sem obvestila člane društva, da ne bomo več kupovali ognjemetnih izdelkov, še vedno pa bomo, ko bodo seveda epidemiološke razmere dopuščale, prirejali druženje ob stojnicah in silvestrovanje. Denar, ki smo ga porabili za ognjemet, tako namenjamo za Zavetišče za živali Maribor.”

Zadnji dve leti je tako Lidija Šarić iz sredstev za ognjemetne izdelke kupovala zlasti hrano za živali, letos pa se je odločila še za nakup mačjih praskalnikov in hišic za mačke, kupila je več odejic, posteljic za majhne in velike kužke, …. “Letos  sicer na Velki in tudi drugod na območju šentiljske občine ni bilo silvestrovanj, tako da smo za živali namenili tudi nekaj več sredstev.”