V Športnem parku Ruše se v soboto, 5. oktobra, obeta nadvse zanimiv dan, saj tamkajšnja občina pripravlja prireditev OktobeRuše fest 2019 s številnimi aktivnostmi skozi ves dan.

Tekmovanje Lov na lisico

Dogajati se bo začelo že zelo zgodaj zjutraj, in sicer bo med 6. in 7. uro na travniku za Messerjem vzlet balonarjev – tekmovanje Lov na lisico. Kot so sporočili iz urada tamkajšnje županje Urške Repolusk, bodo imeli tega dne med 8. in 21. uro v ruškem bazenu brezplačno kopanje za babice in dedke z vnučki ter starejše od 65 let, od 9. do 12. ure pa brezplačen obisk fitnesa in brezplačna pomoč pri pravilni uporabi naprav v fitnesu, kjer bo prisoten osebni trener Uroš Neumeister.

 Dobrodelno kulinarično tekmovanje za šolski sklad

 Na bazenski ploščadi bo med 9. in 14. uro dobrodelno kulinarično tekmovanje Pisker fest, zbrana sredstva pa bodo donirali v šolski sklad OŠ Janka Glazerja Ruše. Na inline igrišču bodo od 10. do 14. ure športne aktivnosti Vzemi – igraj – vrni, med 13. in 19. uro pa dan namiznih iger s KUL Ludek. Ob 14. uri bo v pri skate parku delavnica izdelovanja glinenih izdelkov, razstavno prodajana stojnica izdelkov VDC Polž, enote Ruše in ustvarjalne delavnice za vse generacije.

Pestro medgeneracijsko druženje

Medgeneracijsko srečanje na bazenski ploščadi v Športnem parku Ruše bo med 14. uro in 18:30, kjer bodo v kulturnem programu sodelovali VDC Polž Maribor, enota Ruše, Društvo prijateljev mladine Ruše, Glasbena skupina DUR Rače, Plesna skupina Medgeneracijskega centra DANica Duplek, Konservatorij za glasbo in balet Maribor, dislocirani oddelek Ruše, Gimnazija in srednja kemijska šole Ruše, OŠ Janka Glazerja Ruše, Društvo upokojencev Ruše, KUD Svoboda Bistrica ob Dravi in godba Ruše.

Nočni kolesarski vzpon na Pohorje

Ob 15. uri bosta pri skate parku v Športnem parku Ruše ustvarjalni delavnici: Milni mehurčki, Ustvarjalni izdelki iz naravnih materialov, ob 16. uri bodo na bazenski ploščadi odprli medgeneracijski center DANica Ruše, ob 18. uri pa bo start kolesarskega nočnega vzpona na Pohorje (Športni park Ruše – Koča Cojzarica – Martnica) s pridihom kulinarike Culinary Night Ride.

Večerni dvig osvetljenih balonov do 30 metrov visoko z naslovom Night glow bo med 18. in 22. uro na travniku pri Agroruše oziroma pri tenis igriščih v Športnem parku Ruše. Medgeneracijsko srečanje: koncert glasbene skupine Frajkinclari na bazenski ploščadi bo potekalo med 18.30 in 22. uro.

 V primeru slabega vremena se prireditev prestavi

Ves dan bodo otrokom na voljo napihljiva igrala na tartanu v Športnem parku Ruše in didžej Kuki na bazenski ploščadi. Iz urada tamkajšnje županje so še sporočili, da se prireditev v primeru slabega vremena prestavi na soboto, 12. oktobra.