Kot poročajo na strani neurje.si, je za ta čas ekstremno toplega vremena, do nadaljnjega konec. ŽV toreke jutri bo naše kraje obšla hladna fronta, ki bo preko Francije hitro potovala proti Alpam. “Severno od Alp pihajo topli vetrovi zahodne smeri, ki nad kraje na severni strani Alp prinašajo ogromne količine vlažnega zraka in s tem ponekod tudi obilnejše padavine. Pravega zimskega vremena ni praktično nikjer po Evropi,” pišejo na omenjeni strani.

Kratka fronta nas bi obšla še isti dan

Jutri zjutraj bo še pihal jugozahodnik, dopoldne pa nas bo že dosegla hladna fronta, ki pa nas bo čez dan že prešla. Del Slovenije bodo s severa zajele padavine, a veliko jih ne bo. Največ padavin lahko pričakujemo prav na Štajerskem in Koroškem. Sneženja ni pričakovati.

Pazljivo, pihal bo močan veter

Po podatkih Urada za meteorologijo in hidrologijo, Agencije RS za okolje, bo v torek zjutraj in zgodaj dopoldne ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Štajerskem pihal močan jugozahodnik, pozneje pa severni veter, ki bo v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro.

Hladna fronta bo prehodno izrazitejšo ohladitev prinesla predvsem v višjih plasteh ozračja, nekoliko pa se bo ohladilo tudi po nižinah. Jutranje temperature bodo v torek med 3 in 8 °C, najvišje dnevne pa med 5 in 10, na Primorskem do okoli 14 °C. Veter bo v torek popoldan v nižjih plasteh prehodno oslabel in ponehal.

V sredo bo še hladneje, veter se lahko okrepi

“V sredo dopoldan se bo povsod po Sloveniji okrepil severni veter. Veter lahko dopoldan in čez dan v sunkih ponekod doseže hitrosti med 70 in 90 km/h. Še bolj vetrovno bo v višje ležečih krajih, kjer lahko sunki glede na današnje izračune meteoroloških modelov ponekod presežejo hitrost 100 km/h,” še poročajo za omenjeno stran.

Na višje ležeih krajih, denimo na Rogli, bodo temperature precej padle, izmerili bomo lahko približno -10 °C. A po nižinah bo fenski veter preprečeval, da bi se kaj bolj ohladilo. Za smučarje bo torej poskrbljeno, medtem ko v nižinah neke polarne zime ni pričakovati.

Jutranje temperature v sredo bodo med 2 in -2, v zatišnih legah do -5 °C, najvišje dnevne pa bodo med 6 in 9 °C, na Primorskem okoli 12 °C.