Včeraj, 5. februarja, sta policista policijske postaje Ptuj tik pred polnočjo na “kritičnem odseku” glavne ceste med Slovensko Bistrico in Hajdino, izven naselja Šikole, v križišču za regionalno cesto proti Račam, z ročnim laserskim merilnikom hitrosti izmerila hitrost vožnje 35-letnemu vozniku Opla Insignie iz okolice Slovenske Bistrice.

Ta je na delu ceste, tik pred križiščem, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h, vozil s hitrostjo 110  km/h. Zaradi prekoračitve največje dovoljene hitrosti sta policista voznika ustavila, ob tem pa tudi ugotovila, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,80 mg alkohola.

Predpisani sankciji za taka prekrška sta globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk za vožnjo pod vplivom alkohola ter 250 evrov globe in 3 kazenske točke za prekoračeno hitrost.

Kršitelju odvzeli vozniško dovoljenje

Policista sta vozniku začasno odvzela vozniško dovoljenje, mu prepovedala nadaljnjo vožnjo in zoper njega napisala obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Predpisani sankciji za taka prekrška sta globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk za vožnjo pod vplivom alkohola ter 250 evrov globe in 3 kazenske točke za prekoračeno hitrost.

Hitrost in vožnja pod vplivom alkohola sta še vedno eden izmed glavnih dejavnikov  tveganja  za  nastanek prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami. Policisti znova in znova opozarjamo, da na “kritičnem odseku” glavne ceste G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino izvajamo poostrene nadzore, pa kljub temu še zmeraj, vse prevečkrat poročamo o  voznikih, ki znatno prekoračujejo največjo dovoljeno hitrost vožnje in tudi o takšnih voznikih, ki vozijo vozila pod vplivom alkohola.

V času pustovanja bo nadzor poostren

Policisti bomo zoper vse takšne kršitelje dosledno ukrepali, svoje nadzorstvene aktivnosti v cestnem prometu pa smo in bomo v tem času, ko se v spodnjem  Podravju izvajajo pustne prireditve,  še dodatno poostrili na vseh cestah in ne zgolj na cestah kritičnih odsekov.