Trg dela se je korenito spremenil. Delo v zmanjšanem obsegu je nova realnost mnogih podjetij in terja skrajšani delovni čas zaposlenih, ukrep čakanja na delo ali celo zaustavitev poslovanja.

Fleksibilne oblike dela kot nova realnost

Mariborska Fundacija Prizma z različnimi programi pomaga pri razvoju kadrov za podjetja, deluje kot generator delovnih mest ter skrbi za zmanjševanje brezposelnosti na območju Podravja. Trenutno nezavidljivo situacijo njeni sodelavci vidijo kot priložnost za izobraževanje delodajalcev ter delavcev pri prehodu v nove, bolj fleksibilne oblike dela. Zaznali so tudi potrebe po učenju digitalnih oblik dela ter v spremembah odnosa do zaposlenih.

Prihaja Podravski karierni dialog

Skupaj z ostalimi strokovnjaki iz področja zaposlovanja in trga dela so za spodbujanje kariernega razvoja zaposlenih v času novih tržnih razmer za 10. februar pripravili brezplačni spletni dogodek v živo, in sicer z naslovom »Kako smo naklonjeni kariernemu razvoju in izobraževanju med epidemijo in po njej?«, ki poteka v okviru njihove vsakoletne kampanje Podravski Karierni Dialog.

Podravski Karierni Dialog na temo »Kako smo naklonjeni kariernemu razvoju in izobraževanju med epidemijo in po njej«, se bo odvil 10. februarja med 10. in 12. uro. Gre za spletni dogodek, kjer se boste lahko brezplačno udeležili uvodne razprave ter dveh kratkih, koristnih webinarjev. PRIJAVITE SE TUKAJ.

Na spletnem dogodku, ki je namenjen tako zaposlenim kot delodajalcem, bodo predstavljene brezplačne oblike programov, ki zaposlenim na čakanju na delo in na skrajšanem delovnem času omogočajo podporo pri razvoju kompetenc. Posebno pomembno je dodatno izobraževanje ter razvoj znanj, ki so nujno potrebna v novi, z epidemijo Covid-19 močno zaznamovani realnosti.

Svoje poglede in izkušnje bodo na dogodku predstavile dr. Maja Fesel Kamenik, Polona Romih, Saša Boštjančič, Irena Urankar ter Mirjana Zgaga, izjemne strokovnjakinje za izobraževanje, zaposlovanje ter razvoj kadrov.

Dogodek je brezplačen in bo potekal preko spletne aplikacije hopin. Nanj se je potrebno predhodno prijaviti TUKAJ.