Komaj je minilo poletje, že je pred nami hladnejše in suho vreme, ki na naših laseh, če jih ne negujemo pravilno, lahko pusti posledice. Pogosta uporaba sušilnika za lase, kodralnika ali likalnika, kozmetika, polna agresivnih kemikalij in pričeske, ki stiskajo naše lase, lahko vodijo v izpadanje las, prhljaj in močno razcepljene konice, naši lasje pa postanejo suhi in krhki. Kako jih torej negovati, da ohranimo njihov lesk?

Lepotni raj pod Kalvarijo

Prvi korak je gotovo obisk dobrega frizerskega salona, saj redno striženje konic in profesionalna nega tu in tam lahko rešita marsikatero težavo. Po nasvete za lase letošnje jeseni smo se zato zatekli k profesionalki, ki s škarjami v rokah dela čudeže, k frizerki Brigiti Novak. Frizerski studio, ki se nahaja pod Kalvarijo in ga Brigita vodi že več kot 17 let, je prava lepotna oaza, kraj, kamor pobeg vsem, ki si želite kak trenutek le zase, vsekakor priporočamo.

Koraki do sijočih las

Kako torej jeseni poskrbeti za čudovite lase? Kadar jih umivamo, nikar ne uporabljajmo prevroče vode, saj ta poruši naravno floro lasišča, naše lase izsuši in posledično pripelje do vsem neljubega prhljaja. Frizerka Brigita Novak poudari, da je nega las z naravnimi, čimbolj lasem prijaznimi izdelki vselej priporočena stalnica, ki nikdar ne gre iz mode in je po vrhu koristna tako za telo kot okolje.

Skrivnost umivanja in sušenja las

Pri umivanju las tako raje uporabimo blag šampon s hranljivimi in vlažilnimi učinkovinami, lasišču pa privoščimo občasno masažo, ki bo dobro dela celemu telesu. Na koncu uporabimo balzam, ki bo poskrbel, da lasje ne bodo izsušeni in slamnatega videza, tu in tam pa jim lahko naklonimo še masko ali nekaj kapljic olja za lase.

Če je mogoče, se, za bolj zdrav videz las, izogibajmo pretiranemu likanju, kodranju ali sušenju las s sušilnikom, saj večina naprav, ki uporabljajo toploto, lasem odvzame prepotrebno vlago. Če pa v naglici ni časa za dolgotrajno naravno sušenje las, raje uporabimo tako napravo, pri kateri lahko sami uravnavamo temperaturo, lase pa pred tem dobro zaščitimo.

Škarje veščih frizerk Frizerskega studia pod Kalvarijo bodo poskrbele tako za žensko kot za moško in otroško striženje, prepustite pa se lahko tudi uživanju v kozmetičnih storitvah, pedikuri, depilaciji, lakiranju in urejanju nohtov ter masaži. Če vaši lasje ali nohti nujno potrebujejo obisk salona, je Brigita za vas dosegljiva na 031 442 222 ali na 02 252 90, pišete pa ji lahko tudi na elektronski naslov: [email protected]. Za urejanje obrvi lahko kontaktirate gospo Elizo in se naročite na tel. št.: 051 246 082.

O idealni negi skozi oči frizerke

Tako tudi Brigita pove, da v frizerskem salonu vselej poskrbijo za ustrezno zaščito pred vsakršno toplotno obdelavo las. »Da las ohrani vlago, nanesemo olje, kremo ali peno,« pojasni Novakova. In skrivnost njene nege las? »Uporabljamo kozmetiko GLAM B-FILLER, ki zapolni prazen prostor v lasni povrhnjici, kar naredi lase debelejše in močnejše« . Z uporabo tovrstne kozmetike, ki vsebuje učinkovino, iztisnjeno iz semen mandljevca, se lasna struktura popolnoma obnovi, lasje so po odhodu iz salona sijoči, konice pa zagotovljeno obvarovane pred razcepljenostjo.

Ker uporaba GLAM B-FILLER izdelkov zahteva nekaj spretnosti in pripomočkov, se raje prepustite v roke strokovnjakinjam in z obiskom v salonu pripravite svoje lase na jesen.

Čudovite izkušnje pri vrhunski frizerki

Z Brigito razpravljamo tudi o strahovih, ki jih stranke pred obiskom frizerja ali po prihodu iz salona včasih občutijo. Se vam je že kdaj zgodilo, da ste bili po striženju ali urejanju pričeske povsem nezadovoljni in razočarani? Brigita pove, da v njenem salonu ni te bojazni. »Rada imam stranke, ki vedo, kaj hočejo, četudi se zdi, da nekoliko komplicirajo in niso vešče z razlago,« prijazno razloži Novakova in pove, da so čudovite izkušnje tako frizerk kot strank ter uspešni obiski salona rezultat pogovora. Bi želeli točno določeno pričesko, imate vprašanje o negi las ali pa preprosto niste zadovoljni s končnim izgledom? V Brigitinem Frizerskem studiu ste lahko brez zadrege.

Brigitin frizerski salon najdete na Mladinski ulici 54 pod Kalvarijo, kamor se lahko odpravite tudi z avtomobilom, saj je ob salonu brezplačno parkirišče za goste.

Od laminacije obrvi ter urejanja nohtov do ugodnosti za mlade ter idealnih daril

In ko boste svoje lase prepustili veščim rokah, je čas, da razvajanje privoščite tudi drugim delom svojega telesa. V majhnem lepotnem raju pod Kalvarijo lahko tako najdete še Makeup, pedikuro, depilacijo, masažo, oblikovanje obrvi s kano, »microblading« in laminacijo obrvi … Frizerski studio je med tednom na voljo vse od 7:30 zjutraj pa do 19:30 zvečer ter od 7:00 do 13:00 ob sobotah, zato vam še tako natrpan urnik ne bo ukradel časa za obisk, več kot dobrodošli pa so tudi študentje in dijaki, ki jih čaka še prav poseben popust. Obisk Brigitinega Frizerskega studia je lahko tudi popolno darilo, ki ga z darilnim bonom podarite svojim najdražjim. Če vaše obrvi potrebujejo obisk salona se lahko kontaktirate gospo Elizo in se naročite na št: 051 246 082.