V okviru Tedna vseživljenjskega učenja Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza vabi na osrednjo prireditev Parada učenja – Dan učečih se skupnosti, ki bo potekal v 17 krajih na isti dan – 15. maja 2019.

Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno.

Pester program za vse generacije

Na dogodku bodo sodelovali pripadniki vseh generacij, srečevali se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja – vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskega učenja.

Teden vseživljenjskega učenja bo letos potekal že dvanajsto leto, Parada učenja pa se bo odvila drugič. V Vetrinjskem dvoru se bo dogajanje pričelo 15. maja ob 9.30 uri in bo trajalo do 12.30 ure. Različne učeče skupnosti, društva, posamezniki in ustanove bodo pripravili vrsto vsebin – izobraževalne, svetovalne, ustvarjalne, gibalne in zabavne. Strokovni del Parade se bo pričel že dan poprej, 14.5. ob 13. uri, s predavanjem dr. Uroša Dobnikarja – Stop stresu in izgorelosti na delovnem mestu.