Družbi NLB in Mastercard sta dva dni po uspešnem zaključku 56. Zlate lisice, ki je bila zaradi neugodnih vremenskih razmer znova prestavljena iz Maribora v Kranjsko Goro, Alpskemu smučarskemu klubu Branik Maribor danes predalo donacijo v višini 10.000 evrov. Namenjena bo nadarjenim mladim smučarjem, ki si smučanja sicer ne bi mogli privoščiti.

Z donacijo do vrhunskih smučarjev

Donacijo sta smučarskemu klubu, ki že vrsto let skrbi za promocijo smučanja med mladimi – tako tistimi, ki želijo zgolj vijugati po belih strminah, kot tistimi, katerih ambicije segajo vse do tekmovanja na olimpijadi -, v mariborski poslovalnici NLB predala direktor podravsko-pomurske podružnice Andrej Kleindienst in vodja poslovnega razvoja pri Mastercard Slovenija Boris Turk.

Zmage niso od včeraj

Kot je povedal Kleindienst, se v banki zavedajo, da zmage niso od včeraj, zato želijo z donacijo podpreti mlade nadarjene smučarke in smučarje, ki si tekmovalnega športa sicer ne bi mogli privoščiti, in jim tako pomagati na poti do vrhunskih rezultatov ter še več užitkov ob treningih in tekmovanjih.

“Želimo si, da bi bili tudi zaradi naše pomoči v bodoče priča njihovim uspehom bodisi na strminah v Kranjski Gori bodisi na Pohorju, kjer je doma Zlata lisica,” je ob predaji donacije še dodal Kleindienst.

V imenu kluba je donacijo sprejel predsednik Gregor Lednik in povedal, da se zavedajo pomembnosti sodelovanja med klubom in uspešnimi podjetji, zato so zelo veseli donacije, ki bo tistim mladim perspektivnim smučarjem, ki si smučanja zaradi finančnega zalogaja ne bi mogli privoščiti, pomagala, da bodo lahko še naprej vrhunsko vijugali po belih strminah.

NLB intenzivno v vlagajo v mlade

Kot ob tem pojasnjujejo v NLB, slovensko alpsko smučanje podpirajo že več kot 20 let, v zadnjih letih pa intenzivno vlagajo tudi v projekt Šport mladih, s katerim mlade usmerjajo nazaj v naravo, športne dvorane in na igrišča. Letos so se kot generalni pokrovitelj pridružili tudi Zlati lisici prav zaradi njenih pozitivnih vrednot ter razvojnega in družbenega pomena, ki ga že več kot pol stoletja prinaša Mariboru in širši regiji.