Tudi vam presedajo nadležni komarji? Poskusite jih pregnati s temi triki.

Pred nadležniki piki komarjev se lahko zavarujete z uporabo oblačil, ki zakrijejo večji del kože, priporočajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, svetujejo pa tudi uporabo repelentov. V zaprtih prostorih uporabljajte insekticide za uničevanje insektov, a obenem preprečujte dostop mrčesa v bivalne prostore z zaščitnimi mrežami. 
Kako jih odgnati?
Komarje lahko poskusite odgnati tudi z rastlinami, kot so bazilika, sivka, melisa in meta. Postavite jih na okensko polico in preprečite, da bi komarji sploh zašli v vašo spalnico. Na prostem pa je pomembna uporaba repelentov, ki jih nanesite na izpostavljene dele kože in na oblačila. Bodite pozorni, da pri hkratni uporabi sončne kreme in repelenta najprej nanesete sončno kremo.
Kaj storiti, če vas komar vseeno piči?
Komarji ob vbodu v človeško telo vbrizgajo snovi, ki okoli mesta vboda preprečujejo strjevanje krvi. Slednje povzroča srbečico. Najboljša rešitev so antihistaminiki v obliki mazil ali gela, saj zmanjšujejo vnetje in srbečico, vbodno mesto pa lahko tudi hladite. Pomagate pa si lahko tudi na naraven način. Aloja ni dobra samo za opekline, umirja tudi posledice vbodov insektov, predvsem pa blaži srbenje. Rezine banane so prav tako učinkovite pri pikih komarjev, saj iz zatečenega področja odstranijo tekočino.