11°C

Marprom oddal resno in zavezujočo ponudbo za nakup hotelov na Pohorju

16.05.2018 ob 16:59
Javno podjetje Marprom, ki trenutno upravlja žičniške naprave na Mariborskem Pohorju je danes potrdilo, da so oddali “resno in zavezujočo ponudbo” za nakup hotelov Arena, Bolfenk in Videc ter objekta Pohorske terase.

Danes zjutraj smo poročali, da so na DUTB objavili nov poziv za oddajo hotelov na Mariborskem Pohorju v najem, a si, kot kaže, na DUTB še vedno prizadevajo za njihovo prodajo. Po neuradnih podatkih so na zadnji poziv marca letos prejeli več ponudb, a pogajanja z interesenti še trajajo.

Marprom oddal “resno in zavezujočo ponudbo”

Po poročanju medijev se za nakup zanima tudi javno podjetje Marprom, ki trenutno upravlja žičniške naprave na Mariborskem Pohorju. Tam so danes za STA potrdili, da so oddali “resno in zavezujočo ponudbo” za nakup hotelov Arena, Bolfenk in Videc ter objekta Pohorske terase. “Glede na to nas preseneča, da je DUTB, ki je po naših informacijah dobila tri zavezujoče ponudbe za nakup pohorskih hotelov, sedaj ponovno objavila razpis za njihov najem. Pogoje v razpisu za najem je DUTB opredelila tako, da Marprom ne more najeti hotelov Arena, Bolfenk in Videc, temveč lahko upoštevaje zahtevane reference to v Mariboru stori samo en hotelir,” so zapisali.

Predmet razpisa je najem celotnega sklopa hotela Arena v Mariboru pod Pohorjem ter hotelov Bolfenk in Videc z apartmaji in pripadajočimi zemljišči na Pohorju. Najemno razmerje se bo po napovedih sklenilo za obdobje enega leta z začetkom 1. septembra letos in možnostjo podaljšanja.

Štirizvezdična Arena zajema 60 sob, velnes in 14.400 kvadratnih površin okoli hotela, Bolfenk s štirimi in Videc s tremi zvezdicami pa skupno 50 sob, 23 apartmajev in 18.700 kvadratnih metrov zunanjih površin, ki vključujejo tudi nogometno igrišče.

Z nakupom hotelov želi Marprom ponuditi celosten paket v vseh letnih časih

Z nakupom pohorskih hotelov želi Marprom kot dolgoročni koncesionar na Mariborskem Pohorju konsolidirati ponudbo pohorskega turizma v vseh letnih časih, obiskovalcem ponuditi paketno prodajo storitev na Pohorju in ne nazadnje v zimski sezoni povečati prodajo smučarskih vozovnic hotelskim gostom.

Prodajni procesi so lahko dolgotrajni, DUTB z objavo najema objavila rezervni načrt

V slabi banki so potrdili, da prodajni proces za hotele teče dalje. “DUTB je prejela več kot dve ponudbi, ki ju omenjajo nekateri mediji, in ki nista bili v skladu s pričakovanji DUTB,” so povedali za STA.

Ker pa so prodajni procesi lahko dolgotrajni, želi DUTB kot skrben gospodar zagotoviti, da bodo hoteli v vsakem primeru delovali tudi po poteku sedanje najemne pogodbe, ki poteče s septembrom. Zato je kot rezervni načrt objavila vabilo za oddajo ponudb za najem hotelov, za katerega prav tako obstaja resen interes,” so pojasnili.

Višina sedanje najemnine je poslovna skrivnost. V Termah Maribor zadeve zaenkrat ne želijo komentirati, zato ni znano, ali jih nadaljnji najem omenjenih hotelov res ne zanima več.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

FOTO: Mariborčanka pri mesarju kupila meso, sledil je šok

Kupovalka je kupila svinjsko stegno, ko ga je doma razrezala je v njem naletela na sivo-zeleno vsebi...

VIDEO: Vozili preprečili nadaljevanje poti reševalnemu vozilu na nujni vožnji

Na spletnih omrežjih je zaokrožil videoposnetek rešilnega vozila na nujni vožnji.

FOTO: Ambiciozno podjetje odprlo pisarne v Mariboru, plače tudi do 6 tisočakov

Moderno opremljeni službeni prostori se nahajajo na Cesti XIV. divizije 20a na Pobrežju, kjer so z...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

Magna takoj potrebuje nov kader, ponujajo plače čez 2000 evrov

Iščejo se ličarji, proizvajalci karoserij, mehaniki, pomožni delavci, kleparji...

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

Zadnje novice

FOTO: Center v Mariboru, kjer tudi težje zaposljivi najdejo pomoč in službo

Zaposlitveni center Avantus je center, kjer so zaposleni invalidi in center kjer poteka projekt soci...

Stavka v zdravstvu se bo nadaljevala

V sindikatu menijo, da je vlada doslej namerno zavlačevala s sprejemom pogajalskih izhodišč, da b...

Izzivalci v županski tekmi: Aleksander Kamenik

Županskim kandidatom smo pripravili vprašanja pred lokalnimi volitvami.