18°C

Marprom oddal resno in zavezujočo ponudbo za nakup hotelov na Pohorju

16.05.2018 ob 16:59
Javno podjetje Marprom, ki trenutno upravlja žičniške naprave na Mariborskem Pohorju je danes potrdilo, da so oddali “resno in zavezujočo ponudbo” za nakup hotelov Arena, Bolfenk in Videc ter objekta Pohorske terase.

Danes zjutraj smo poročali, da so na DUTB objavili nov poziv za oddajo hotelov na Mariborskem Pohorju v najem, a si, kot kaže, na DUTB še vedno prizadevajo za njihovo prodajo. Po neuradnih podatkih so na zadnji poziv marca letos prejeli več ponudb, a pogajanja z interesenti še trajajo.

Marprom oddal “resno in zavezujočo ponudbo”

Po poročanju medijev se za nakup zanima tudi javno podjetje Marprom, ki trenutno upravlja žičniške naprave na Mariborskem Pohorju. Tam so danes za STA potrdili, da so oddali “resno in zavezujočo ponudbo” za nakup hotelov Arena, Bolfenk in Videc ter objekta Pohorske terase. “Glede na to nas preseneča, da je DUTB, ki je po naših informacijah dobila tri zavezujoče ponudbe za nakup pohorskih hotelov, sedaj ponovno objavila razpis za njihov najem. Pogoje v razpisu za najem je DUTB opredelila tako, da Marprom ne more najeti hotelov Arena, Bolfenk in Videc, temveč lahko upoštevaje zahtevane reference to v Mariboru stori samo en hotelir,” so zapisali.

Predmet razpisa je najem celotnega sklopa hotela Arena v Mariboru pod Pohorjem ter hotelov Bolfenk in Videc z apartmaji in pripadajočimi zemljišči na Pohorju. Najemno razmerje se bo po napovedih sklenilo za obdobje enega leta z začetkom 1. septembra letos in možnostjo podaljšanja.

Štirizvezdična Arena zajema 60 sob, velnes in 14.400 kvadratnih površin okoli hotela, Bolfenk s štirimi in Videc s tremi zvezdicami pa skupno 50 sob, 23 apartmajev in 18.700 kvadratnih metrov zunanjih površin, ki vključujejo tudi nogometno igrišče.

Z nakupom hotelov želi Marprom ponuditi celosten paket v vseh letnih časih

Z nakupom pohorskih hotelov želi Marprom kot dolgoročni koncesionar na Mariborskem Pohorju konsolidirati ponudbo pohorskega turizma v vseh letnih časih, obiskovalcem ponuditi paketno prodajo storitev na Pohorju in ne nazadnje v zimski sezoni povečati prodajo smučarskih vozovnic hotelskim gostom.

Prodajni procesi so lahko dolgotrajni, DUTB z objavo najema objavila rezervni načrt

V slabi banki so potrdili, da prodajni proces za hotele teče dalje. “DUTB je prejela več kot dve ponudbi, ki ju omenjajo nekateri mediji, in ki nista bili v skladu s pričakovanji DUTB,” so povedali za STA.

Ker pa so prodajni procesi lahko dolgotrajni, želi DUTB kot skrben gospodar zagotoviti, da bodo hoteli v vsakem primeru delovali tudi po poteku sedanje najemne pogodbe, ki poteče s septembrom. Zato je kot rezervni načrt objavila vabilo za oddajo ponudb za najem hotelov, za katerega prav tako obstaja resen interes,” so pojasnili.

Višina sedanje najemnine je poslovna skrivnost. V Termah Maribor zadeve zaenkrat ne želijo komentirati, zato ni znano, ali jih nadaljnji najem omenjenih hotelov res ne zanima več.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

DARS išče večje število novih sodelavcev, tudi za nedoločen čas

Med drugim iščejo avtomehanike, voznike, operaterje, administratorje in pravnike.

Policisti preklicali iskanje za 21-letnico iz okolice Maribora

Policisti so preklicali iskanje kam Klementina Dorner iz območja Šentilja.

Čez mejo potrebujejo delavce, plača vsaj 2000 evrov, pa tudi dodatki

Iščejo se delavci v avtomobilski industriji, elektromonterji, električarji...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Septembra nov poskus prodaje premoženja Športnega centra Pohorje

Stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski bo septembra na javnih dražbah skuš...

FOTO in VIDEO: Challe Salle in Perpetuum Jazzile navdušili poln Trg Leona Štuklja

Praznovanje Europarkovega rojstnega dne se je bo začelo včeraj, 18. avgusta, ob 20. uri s tradicio...

FOTO in VIDEO: Požar na Taboru, na delu več gasilskih društev

Malo pred deseto uro zvečer je zagorelo na Taboru v Mariboru.