Predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije Mario Fekonja je Vladi RS prek družbenega omrežja Facebook naslovil svoje ogorčenje ob včerajšnji nesreči v Avstriji, v kateri sta življenje izgubili dve Prekmurki. Nekateri deli Slovenije so namreč še vedno drugorazredni, skorajda pozabljeni. Ljudje so se tako primorani po vsakdanji kruh voziti v tujino, saj v lastni domovini zanje ni prostora. Takšno protestno pismo je Fekonja posredoval Vladi republike Slovenije.

Spoštovana Vlada Republike Slovenije. Zanima me, kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji? Kdaj boste za razvoj Prekmurja poskrbeli enako, kot za ostale regije? Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Prekmurju? Danes je na avstrijskem ozemlju ugasnilo življenje dveh premladih oseb, na poti iz, več kot 100 kilometrov oddaljenega delovnega mesta. Vračali so se iz nočne izmene. Delavci, zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin. Preveč Prekmurcev je v tujini izgubilo življenja zaradi poti na ali iz dela. Potrebno bo premisliti. Ne samo, da se ljudje izseljujejo, v tujini se življenje nekaterih, prehitro, žal tudi konča …

Z vsem spoštovanjem do svojcev, prijateljev in znancev… Iskreno sožalje.

Sindikat delavcev migrantov Slovenije

Vozil preutrujen in trčil v nasproti vozečo vozilo

Spomnimo, do nesreče, v kateri sta čelno trčili avstrijsko in slovensko vozilo, je prišlo v kraju Bad Gleichenberg na jugu avstrijske Štajerske. V nesreči sta umrli dve osebi v avtomobilu s slovensko registracijo. Še tri osebe so bile huje poškodovane, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Vozilo je zgodaj zjutraj trčilo v vozilo Avstrijca. Obe vozili je odneslo s ceste, voznika pa sta ostala ujeta za volanom, medtem ko je ženska v slovenskem vozilu umrla na kraju nesreče. Vzrok nesreče naj bi bila domnevna preutrujenost, saj naj bi 23-letni voznik nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo avstrijskih registrskih tablic.