Zaradi virusnih obolenj dihal so od 10.februarja dalje na Oddelku za perinatologijo-porodnišnica obiski prepovedani. Pri porodu je, kot so sporočili iz UKC Maribor lahko prisotna ena zdrava oseba. Omejitev obiskov velja do preklica.

Sicer za vse preostale oddelke v UKC Maribor še vedno velja omejitev obiskov, o kateri so obveščali konec januarja. “Zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal,  omejujemo obiske na vseh oddelkih UKC Maribor na eno zdravo odraslo osebo dnevno. Omejitev obiskov velja do preklica. Osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi obolenji naj ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. Ob obisku je potrebno upoštevati osnovna higienska načela. Pred vstopom v bolniško sobo si je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi preden sobo zapustimo.”

“Obiskovalce naprošamo, da omejitev obiskov upoštevajo in tako pripomorejo k omejitvi širjenja respiratornih virusov.”

Pripravljeni tudi na novi koronavirus

Iz UKC Maribor so se sporočili, da v kolikor imate vročino z znaki okužbe dihal, ki se kažejo predvsem, ne pa izključno, s kašljem in/ali težkim dihanjem in ste v 14 dneh pred začetkom bolezni bili na Kitajskem ali ste bili v tesnem stiku s potrjenim primerom okužbe z 2019 – nCoV ali utemeljeno sumite, da bi bili lahko okuženi z virusom 2019 – nCoV, pred vstopom v objekte UKC Maribor pozvonite in počakajte na navodila zdravstvenih delavcev. “Prosimo, da ne vstopate brez dovoljenja zdravstvenih delavcev.”