Ustanoviteljica pasje pekarne Hov-hov, Mariborčanka Nastja Verdnik načrtuje s pekarno širitev predvsem v tujino. Prva briketirana pasja hrana iz Slovenije

Ob mestnem parku Maribora smo obiskali mlado ustanoviteljico prve slovenske pasje pekarne HOV- HOV, Nastjo Verdnik. Njena ideja o peki slaščic za kužke se je izkazala za zelo uspešno. Povedala je, da je ideja o pasji pekarni Hov-hov prišla čisto spontano, saj je že prej pekla za svoje kužke. »Ko sem zaključila s študijem, sem se prijavila na Zavodu za zaposlovanje, saj se mi je obljubljala služba. Ker iz tega dogovora ni bilo nič in ker sem imela študentski kredit in bila brez socialne podpore, sem se odločila, da nekaj dobrot prodam tudi ostalim kužkom po Sloveniji in si s tem vsaj delno pokrijem nekaj stroškov,« je dejala.

Naslednjo franšizo odpirajo v Gradcu
Prvo pasjo pekarno Hov-Hov je Verdnikova lani odprla v Mariboru. Sedaj ima še lastno pekarno v Ljubljani ter franšizo v Zagrebu. Prav tako je imela pekarno v Kopru, a so jo sedaj zaprli in jo selijo v Trst. Verdnikova pravi, da ji je največji uspeh prinesla poslovalnica v Ljubljani, ampak največ si prihodnje leto obeta od tujine.
Prvo pasjo pekarno Hov-Hov je Verdnikova lani odprla v Mariboru. Sedaj ima še lastno pekarno v Ljubljani ter franšizo v Zagrebu. Prav tako je imela pekarno v Kopru, a so jo sedaj zaprli in jo selijo v Trst. Verdnikova pravi, da ji je največji uspeh prinesla poslovalnica v Ljubljani, ampak največ si prihodnje leto obeta od tujine.
»Takšnega uspeha nikakor nisem pričakovala. Moja želja je bila manjša trgovinica v Mariboru, ostalo je prišlo nepričakovano,« je povedala in dodala, da naslednjo franšizo odpirajo v Gradcu, kjer že ta mesec začenjajo z božičnim sejmom, naslednje leto pa načrtujejo odprtje prve avstrijske poslovalnice. Tudi v prihodnje imajo v mislih predvsem tujino. »Naši načrti za prihodnost so usmerjeni predvsem v tujino: širjenje prodaje in proizvodnje tudi čez lužo,« je dejala Verdnikova.

Izdelki popolnoma naravni, primerni tudi za alergike
Posebnost pasje pekarne Hov-hov je, da so vsi izdelki popolnoma naravni, brez sladkorja, soli, pepela in umetnih konzervansov. »V naši ponudbi je okoli 40 različnih produktov, od najbolj poznanih piškotov in tortic do posebnih produktov, ki jih v našo ponudbo uvrstimo vsake toliko časa. Našo ponudbo konstantno dopolnjujemo, saj se z veseljem prilagajmo potrebam kužkov oziroma zahtevam njihovih lastnikov.
Še posebej veliko truda vložimo v posebno praznično ponudbo ob veliki noči, valentinovem, noči čarovnic, božiču …,« je dejala Verdnikova in izpostavila, da v njihovih izdelkih ne bomo našli glutena, jajc ali ostalih dodatkov. Prav tako so vsi izdelki primerni za alergike.
Še posebej veliko truda vložimo v posebno praznično ponudbo ob veliki noči, valentinovem, noči čarovnic, božiču …,« je dejala Verdnikova in izpostavila, da v njihovih izdelkih ne bomo našli glutena, jajc ali ostalih dodatkov. Prav tako so vsi izdelki primerni za alergike. »Uporabljamo poseben tip moke, ki ne povzroča težav, ki jih kužki lahko imajo v zvezi z žitaricami. Beljakovine nadomestimo s konopljo, jajca s chia semeni …,« je povedala Verdnikova.

Predstavili prvo slovensko popolno hrano za pse
Na vprašanje, če nameravajo ponudbo razširiti tudi za druge hišne ljubljenčke, kot so mačke in zajci, je dejala, da so se s to idejo že poigravali, ampak si zaenkrat želijo dodelati ponudbo za pse.
Na trg smo namreč lansirali prvo slovensko popolno hrano za pse. Gre za briketirano hrano, primerno tudi za občutljivejše pse. Je hladno stiskana in zaradi tega bogata z naravnimi minerali in vitamini.
»Lotili smo se namreč velikega projekta, ki ga želimo čim bolje izpeljati. Na trg smo namreč lansirali prvo slovensko popolno hrano za pse. Gre za briketirano hrano, primerno tudi za občutljivejše pse. Je hladno stiskana in zaradi tega bogata z naravnimi minerali in vitamini. Je brez umetnih dodatkov in barvil. Vse sestavine so skrbno in premišljeno izbrane s strani veterinarja dr. Luke Krušiča na podlagi njegovega 35-letnega raziskovanja,« je povedala Verdnikova.
Katja Tripkovič

Pekarna Hov-Hov se nahaja na obrobju mestnega parka, nasproti občinske stavbe v Mariboru.  

Stojnica v Gradcu