Že skoraj leto dni bo tega, odkar je Jarčeva ulica v Brezju prešla v roke zasebnikom, do takrat je praktično izginila iz radarjev Nigrada, v primeru poplav ali zasneženih površin ulice sploh ne sanira. Sedaj so ostali še brez javne razsvetljave.

Kot smo že poročali  so stanovalci Jarčeve ulice v Brezju že dober teden v temi, saj večinska lastnika ulice, Vade Mecum in Tim Holding, nista sklenili pogodbe z dobaviteljem električne energije za javno razsvetljavo ter prav tako nista poravnali že zapadlih računov.

Ulica bo čez prvomajske praznike v temi.

Še dalje v temi …

Ulico je obiskal, kot je napovedal, tudi podžupan Samo Peter Medved, občina ima namreč v lasti še vedno 5 odstotkov ulice. Medved je tako stanovalcem Jarčeve ulici zagotovil, da si na občini prizadevajo k ponovno priklopitvi ulične razsvetljave. Pri agenciji Soda so namreč takoj ukrepali s prevzemom števca, a za to potrebujejo soglas preostalih solastnikov. “Mi bomo. prevzeli vse stroške elektrike,” pa je za Radio Maribor še dodal Medved.

Mariborska občina si želi, da bi se ji ulica dodelila v upravljanje, a z odkupom ne bo nič, saj občinski prostorski načrt nalaga zavezo za prenos zgrajene infrastrukture na občino. A upajo, da je večinskima lastnikoma mar ter v interesu, da s tem nimata stroškov, saj bodo vse stroške prevzeli na občini. Odločitve bodo znane šele prihodnji teden, do takrat pa bo očitno ulica v Brezju še dalje v temi.