Potem ko je v zvezi s pojavom novega koronavirusa minister za zdravje Aleš Šabeder izdal odredbo, da se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja bolezni, ki jo povzroča novi koronavirus, prireditve in dogodke odpovedujejo tudi v Mariboru.

Preklic vseh prireditev in dejavnosti

Iz Uprave Mariborske knjižnice so sporočili, da so se zaradi preprečevanja večjega tveganja prenosa okužbe v večjih skupinah odločili, da od torka, 10. marca, do vključno torka, 24. marca, preklicujejo vse prireditve in dejavnosti v Mariborski knjižnici. »O nadaljnjih postopkih vas bomo, glede na situacijo, obvestili v ponedeljek, 23. marca,« so še zapisali.

Druge možnosti za podaljšanje gradiva

Enote Mariborske knjižnice ostajajo do nadaljnjega odprte po ustaljenem urniku, rok izposoje knjižničnega gradiva (razen časopisov in revij) pa so v tem času podaljšali na 28 dni. »V izogib nenujnim obiskom knjižnice predlagamo, da obiskovalci knjižnice v tem času izkoristijo možnosti podaljšanja gradiva prek telefona, spletne storitve Cobiss+, Moja knjižnica ali mobilne aplikacije mCobiss. V primeru slabega počutja pa pooblastijo osebo, ki si lahko na podlagi pisnega pooblastila ali najave prek telefona zanje izposodi gradivo v knjižnici,« so sporočili in sklenili, da je moč vse aktualne informacije spremljati na spletni in FB strani Mariborske knjižnice.

Baletnih predstav ne bo

Do odpovedi prihaja tudi v Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Maribor, kjer ne bo baletnih predstav Falling Angels, ki sta na sporedu v torek, 10. marca, in v sredo, 11. marca, v Veliki dvorani SNG Maribor. »O nadomestnih terminih kot tudi o izvedbi ostalih prireditev vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani www.sng-mb.si in družabnih omrežjih,« so sporočili iz SNG Maribor.

Europarkova modna revija prestavljena

Sprememba se obeta tudi v Nakupovalnem središču Europark Maribor. Odpovedali so namreč spomladansko modno revijo, ki je bila predvidena ta petek, 13. marca. »Modno revijo bodo prestavili na ustreznejši datum, ki ga bomo sporočili naknadno. Sicer pa bo nakupovalno središče Europark v tem obdobju poslovalo nemoteno,« so dodali.

Prestavljen Mednarodni Festival Čili in Čokolada

Na podlagi odredb in priporočil so se tudi organizatorji odločili za spremembo termina prireditve Mednarodni Festival Čili in Čokolada. Prireditev bo po novem med 9. in 10. oktobra na Trgu Leona Štuklja Maribor.