Zaposleni na kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor so za otroke, ki se zdravijo pri njih, pripravili gledališko predstavo. Z igrano pravljico V miškini rokavički, ki jo bodo odigrali danes dopoldne, želijo malim bolnikom ter njihovim staršem in skrbnikom vsaj za kratek čas omogočiti, da pozabijo na svoje stiske.

Avtorica in režiserka pravljice Aleksandra Zavec ter vsi nastopajoči so del kolektiva klinike za pediatrijo UKC Maribor in so se samoiniciativno odločili polepšati vsakdan otrokom tudi na takšen, sproščen način.

Vadili v svojem prostem času, da bi osrečili otroke

“Pridno so vadili dvakrat tedensko v svojem prostem času, sami uredili vse potrebno za glasbo, kostume, sceno in drugo. Verjamemo, da bo predstava všeč otrokom, ki se trenutno zdravijo v UKC Maribor, in bodo tako vsaj za nekaj časa utegnili pozabiti na svoje zdravstvene tegobe,” so sporočili iz kliničnega centra.

Režiserka je poudarila, da ima predstava pozitivno noto. “Na koncu se vse uredi in pravljica nosi sporočilo, skozi katerega se vsakič znova zavemo, da je prijateljstvo tisto, ki nam pomaga v težkih trenutkih in nas razveseljuje na vsakem koraku,” je zapisala v vabilu na predstavo.

Igrajo Monika Pevec, Rene Horvat, Manja Fras, Tomaž Krenčnik, Jernej Murko, Zora Škarica, Polonca Krt, Andreja Petek, Žiga Novak, Karmen Šopinger, Mateja Celcer. Pripovedovalka je Alenka Paštar, za glasbo pa je poskrbel Damir Knez.

FOTO: Aleksandra Zavec

 

STA