Do včeraj je bilo v Sloveniji testiranih 13098 ljudi, ugotovljenih je bilo 414 okužb s koronavirusom. Sicer je bilo včeraj testiranih nekoliko manj ljudi kot v prehodnih dnevih, verjetno zaradi vikenda.

Dva pacienta v UKC Maribor na respiratorju

Do tega trenutka je stanje Covid-19 v UKC Maribor skupno število hospitaliziranih pacientov 11, od tega sta 2 pacienta v intenzivni enoti, oba intubirana (respirator). Trenutno je 70 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. “Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih nismo zaznali,” še dodajajo v UKC Maribor.

Zahvala za donacije

UKC Maribor se ob tem iskreno zahvaljuje za donirane IR panele in VIGO električne radiatorje družbe eMundia d.o.o. iz Ajdovščine, ki jih potrebujemo za oskrbo pacientov v triažnih šotorih. Ob tem se prav tako zahvaljujemo tudi številnim posameznikom in podjetnikom, ki so se odzvali na poziv za pomoč preko Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor, ter želeli pomagati s posojo ali darovanjem grelnih enot.