Iz UKC Maribor sporočajo, da je do tega trenutka je stanje Covid-19 v UKC Maribor sledeče:

– na današnji dan je bil 1 pacient odpuščen in 1 sprejet, torej skupno število hospitaliziranih pacientov ostaja 8 (med temi je 1 pacient, ki potrebuje oskrbo s kisikom),

– trenutno je 82 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje,

– nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih nismo zaznali.

Študenti pripravljeni nuditi varstvo otrok na domu

Za zaposlene, ki so trenutno nujno potrebni na delovnem mestu in potrebujejo varstvo otrok je bila ponujena pomoč s strani študentov, ki so pripravljeni nuditi varstvo otrok na domu.

Prejeli številne donacije

UKC Maribor je prejela številne donacije, ki bodo izdatno pomagale pri nabavi opreme zdravstvenih delavcev, plačevanju kadra ipd.

V UKC Maribor se iskreno zahvaljujejo podjetjem, ki so nam v teh težkih časih namenila pomoč:

NLB, d.d.  s finančno donacijo 20.000 EUR,

Telekom Slovenije, d.d. s finančno donacijo 20.000 EUR in

Mercator, d.d. s prehrambnimi paketi za zaposlene na najbolj izpostavljenih delovnih mestih (malice in kava).

Pacienti bodo pravočasno obveščeni o novih datumih pregledov

Ponovno obveščajo vse paciente, da bodo pravočasno obveščeni o novih datumih pregledov in da napotnice, ki so že bile izdane, ne bodo potekle (zastarale). Obvestila o novih datumih bodo pacienti prejeli s časovnim zamikom, odvisno od trenutnih obremenitev s Covid-19.

Dodatno obveščajo, da samoplačniških storitev Oddelek za laboratorijsko diagnostiko, do nadaljnjega ne opravlja več. “Ponovno apeliramo, da v laboratorij prihajajo zdrave osebe in le za preiskave, ki jih nujno potrebujejo.”