Mariborski Europark že od 16. januarja gosti največji Lego festival v Sloveniji. Ljubitelji kock si lahko še do nedelje, ko se bo festival zaključil, ogledajo najrazličnejše skulpture v naravni velikosti, svojo ustvarjalnost pa lahko izrazijo v Lego igralnicah. Do nedelje bodo za otroke organizirana tudi posebna Lego tekmovanja.

Festival razveseljuje tudi odrasle

Lego festival je v mariborskem nakupovalnem središču že do sedaj postregel z veliko mero zabave in ustvarjalnosti. Njegova posebnost je, da ne razveseljuje le otrok, temveč vse generacije. Obiskovalec Alen je ob obisku festivala povedal: »Že kot otrok sem užival v ustvarjanju z Lego kockami. Zelo sem vesel, da svoje navdušenje lahko delim tudi s svojimi otroki. Lego skulpture so neverjetne. Otroci so se veselo slikali z Duplo žabo, jaz pa z Darth Vaderjem.«

Do nedelje še na delavnice in tekmovanja

Festival bo do nedelje zraven razstave skulptur ponudil še delavnice in tekmovanja. Delavnice bodo vsak dan do sobote na voljo od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, v nedeljo pa od 10. do 12. ure.

Lego tekmovanja, na katerih lahko otroci uresničijo svoje konstruktorske ideje, pa bodo organizirana v petek ob 17. in 18. uri, v soboto ob 10. in 11. uri ter ob 17. in 18. uri in v nedeljo ob 10. in 11. uri.

Lego tekmovanja, na katerih lahko otroci uresničijo svoje konstruktorske ideje, pa bodo organizirana v petek ob 17. in 18. uri, v soboto ob 10. in 11. uri ter ob 17. in 18. uri in v nedeljo ob 10. in 11. uri. Na tekmovanjih, na katerih se otroci lahko preizkusijo v sestavljanju mini skulptur in najvišjega stolpa, tekmujejo v Lego ribarjenju ali sodelujejo na dirki z Lego tehnic, se udeleženci potegujejo tudi za simpatične nagrade.

Na obisku tudi poskočni muzikant

Simona Mandl, center managerka Europarka, nam je zaupala: »Lego kocke so presegle generacije in razveseljujejo vse, ki želijo izraziti svojo kreativnost. Ravno zato je Lego festival resnično posebno doživetje za male in velike.« Lego festival je med drugimi obiskal tudi poskočni muzikant Dejan Krajnc, ki se je vidno zabaval in se postavil ob bok zloglasnemu liku iz Vojne zvezd.

Lego festival iz Maribora v Celje in Ljubljano

Lego festival se iz Europarka Maribor seli v Citycenter Celje, kjer bo potekal od torka, 28. januarja, do četrtka, 6. februarja. Nato pa bodo velikanske skulpture lahko občudovali obiskovalci ljubljanskega Cityparka, in sicer od nedelje, 9. februarja, do srede, 19. februarja.