Mariborska občina je kmalu po začetku Arsenovičevega županovanja s prebivalci Cafove ulice stopila v še trajajoči konflikt, otvoritev prenovljene Cafove ulice v lanskem letu pa je tako minila v nekoliko kislem vzdušju. Obnova Cafove ulice je namreč stanovalce pustila brez 27 parkirnih prostorov ter jim omejila dostop do ulice, prebivalci pa so se, ker njihovi pomisleki niso bili slišani, odločili za drugačno pot.

Tako so stanovalci Cafove po besedah Radia Maribor na mariborskega župana naslovili 105-krat podpisano peticijo, s katero zahtevajo omejitev odpiralnega časa gostinskih lokalov, prav tako pa si želijo, da bi zunanje meje lokalov ostale enake kot pred obnovo ulice.

Ne le parkirišča, tudi lokali

Po mnenju tamkajšnjih prebivalcev je občina parkirišča na Cafovi odvzela neupravičeno, saj so zanje plačali, podatki zemljiške knjige pa po drugi strani kažejo, da je sporno zemljišče v občinski lastni. Odgovor o tem, ali ima prav občina, ali stanovalci Cafove, trenutno odloča sodišče.

Odgovora na peticijo občina še ni podala, ostaja le možna alternativa parkiranja, po kateri bi naj prebivalci Cafove parkirali na Trgu Borisa Kidriča.

Parkirišča pa niso edini problem, saj so s civilno pobudo prebivalci Cafove nakazali, da se ne strinjajo tudi s podaljšanim delovnim časom gostinskih lokalov ter širitvijo njihovih teras. V peticiji tako zahtevajo, da se odpiralni čas lokalov omeji na čas med 6. in 22. uro, prav tako pa zahtevajo, da se terase gostincev ne bodo širile.