Direktor Gasilske brigade Maribor Aleš Ciringer je dejal, da se je dane sestal štab civilne zaščite Mestne občine Maribor, ki deluje v razširjeni sestavi in vključuje občinske službe, UKC Maribor, Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca, Nacionalni inštitut za javno zdravje (enota Maribor), Center za socialno delo, Rdeči križ in Karitas. Seznanili so se z aktualnim dogajanjem in ukrepi ter vzpostavili jasno strategijo komuniciranja.

Kljub previdnosti prišlo do več okužb med gasilci

Nevarnosti prenosa virusa se zavedajo tudi v Gasilski brigadi Maribor, kjer so prejšnji teden sprejeli ukrepe, ki bodo trajali tako dolgo kot bo to potrebno. Govorili smo s poveljnikom Gasilske Brigade Primožem Osojnikom, ki nam je pojasnil, da so prešli na 24-urni delovnik.

Kot smo danes poročali, naj bi bilo nekaj poklicnih gasilcev pozitivnih na SARS-COV-2. Testiranih naj bi bilo več kot deset gasilcev, rezultati prvih pa naj bi bili, kot so za maribor24.si dejali viri, pozitivni. Obrnili smo se na poveljnika GB Maribor Primoža Osojnika, ki nam je potrdil, da gre za sum na okužbo, a zaenkrat še čakajo rezultate, tako da o pozitivnih gasilcih zaenkrat ni želel govoriti. Rezultati bodo znani v nekaj urah.