Jutri se na mariborski Srednji šoli za gostinstvo in turizem, natančneje na njihovi Facebook strani obeta prav poseben doživljajski dan, ki so ga poimenovali Narazen, a v srcih skupaj.

Zaposleni se zavedajo, da pouk na daljavo še nikoli ni potekal toliko časa in kot kaže, kmalu še ne bo drugače. Z namenom združevanja so zato k online projektu, poleg svojih dijakov, povabili vse ljubitelje priprave krofov ter drugih slastnih jedi. Spletni udeleženci se bodo lahko udeležili tudi skrivalnic, ki so jih pripravili na smereh iz področja turizma.

»Pridruži se lahko vsak, ki ima profil na tem socialnem omrežju in ga zanima, kako se pripravljajo krofi, bučne kroglice in druge specialitete, ki so jih izbrali naši učitelji praktičnega pouka,« je povedal ravnatelj, Dušan Erjavec.

Odgovornosti se učimo zgodaj

Da s hrano ravnamo odgovorno, dijake mariborske SŠGT naučijo že v prvem letniku. Učenci bodo na svojih domovih pripravljali bučne kroglice, ki jih bodo podarili sosedom.

Doživljajski dan srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor z naslovom Narazen, a v srcih skupaj, bo potekal v torek med 10. in 12. uro na Facebook profilu šole.

Krofe, ki jih bodo zaposleni ob jutrišnjem dogodku pekli na šoli, pa bodo predali zaposlenim v UKC, zaposlenim v domu Pod gorco ter v domu za upokojence Ptuj.

Uvod v informativne dneve

Namen jutrišnjega projekta Narazen, a v srcih skupaj je povezati dijake, ki pogrešajo pouk v živo. Hkrati je vodstvo šole našlo način na inovativen način v svoje klopi povabiti novo generacijo dijakov. Gre torej tudi za izvirno povabilo in uvod v informativne dneve šole.