Pred dnevi smo pisali o dogodki v mariborski kavarni Trust na Gosposvetski cesti, kjer naj bi 23-letnik na brucovanju študentk in študentov mariborske medicinske fakultete po sporu z varnostnikom utrpel modrice.

V tem lokalu so bili zadnjič

Predstavniki Društva študentov medicine v Mariboru, sekcija za interesne dejavnosti, omenjeni dogodek obžalujejo, poroča Večer. »V našem društvu dejanja varnostnika ostro obsojamo, saj nikakor ne sodijo na naše zabave ali kamorkoli drugam na svetu. Tudi zato smo se odločili, da smo v klubu Trust, ki je poskrbel za varnostno službo, tokrat prvič in tudi zadnjič organizirali dogodek,« jih navajajo. Nad delom varnostnikov naj bi sicer tudi sami prejeli nekaj pritožb svojih članov, a jim niso želeli podrobneje pojasniti, kaj je njihove člane zmotilo.

S posnetki (še) ne razpolagajo

Iz Policijske uprave Maribor so jim tudi sporočili, da dogodek obravnavajo na podlagi člena kazenskega zakonika, ki opredeljuje lahko telesno poškodbo, in da je preiskava še v teku. Posnetkov, na podlagi katerih bi lahko ugotovili, kaj se je v resnici zgodilo, še nimajo, vendar: »Posredovana so bila ustrezna zaprosila na podlagi zakona o kazenskem postopku in zakona o varstvu osebnih podatkov.« Istočasno so jih opozorili, da iz videonadzornih sistemov na podlagi preteklih izkušenj ne bo moč ugotoviti, kdo je kaj komu dejal (rekel), ker gre samo za videoposnetek.

Pismo podjetju in lastniku

Sicer pa so se na omenjeni incident, še piše Večer, odzvali v pravni svetovalnici Legebitre, na katero se je zaradi dogodka obrnil Rokov partner Boštjan. Na podjetje TCP varovanje, katerega varnostnik naj bi bil sodeloval v omenjenem incidentu, so naslovili pismo in lastnika Saša Kladnika sprašujejo, kakšne ukrepe je oziroma še bo uvedel zoper omenjenega zaposlenega in kakšne ukrepe je oziroma bo uvedel, da bi v prihodnje preprečil tovrstno nasilno ravnanje.