Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja deluje na področju preprečevanja in obravnave nasilja nad ženskami in otroki. Programi društva so brezplačna SOS svetovalna linija 081155, ki deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu, nudi zatočišči za ženske in otroke, kamor se lahko umaknejo pred nasiljem v družini, namenjeno tudi ženskam in otrokom – žrtvam nasilja z invalidnostmi, osebno svetovanje za žrtve spolnih zlorab ter drugih oblik nasilja, podporna skupina za ženske, ki so ali še doživljajo nasilje.

Namen društva je nuditi predvsem ženskam in otrokom podporo na poti iz nasilja. Skrbijo tudi za izobraževanje in osveščanje o nasilju ter o nesprejemljivosti nasilja.

V društvu so prepričani, da bo prenovljena spletna stran pomembno prispevala k večji dostopnosti in informiranosti o oblikah pomoči za žrtve nasilja. Tako so za podporo pri obnovi portala prosili študente Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Kot je zapisano v izjavi za javnost, je skupina tutorjev sestavljena iz študentov in študentk višjih letnikov. Njihova primarna naloga je olajšanje študija svojim mlajšim kolegom.

“Namen tutorskega sistema na FERI je predvsem skrb za razvoj vsakega posameznega študenta od vpisa v študijski program do zaključka študija ter pomoč pri uspešnejšem vključevanju študentov v univerzitetno okolje,” je zapisano na spletni strani TutorŠOUM.

Sodelovanje bo koristno za vse sodelujoče

“Izdelava spletne strani je za našo organizacijo prevelik finančni zalogaj, zato smo se s predlogom o sodelovanju obrnili na FERI. Prepričani smo namreč, da je fakulteta tako zakladnica znanja, kot tudi neizmerne energije mladih,” je v izjavi za javnost dejala vodja programov v Društvu SOS telefon Dubravka Hrovatič.

Prepričana je, da bo to sodelovanje bogatilo vse sodelujoče. Študenti in študentke bodo s prostovoljnim delom zbirali izkušnje in ob tem dobili vpogled v tematiko društva. Društvo pa bo imelo na koncu sodelovanja obnovljeno spletno stran.

Foto: FERI, Facebook

“Sodelovanje s tutorji in tutorkami FERI nam izredno veliko pomeni tudi zaradi krepitve socialnega kapitala vseh udeleženih in širjenja naših vrednot o pravici vsakega posameznika, da živi brez nasilja v njemu pomembnih odnosih,” pojasnjuje vodja programov v društvu.

Posodobljena spletna stran bo ažurna in uporabniku prijazna

Nina Planinšek, vodja razvoja spletne strani s strani tutorjev FERI, je za portal fakultete kot tudi izjavo za javnost dejala, da so študenti z veseljem sprejeli prošnjo za sodelovanje. “Veseli smo, da smo del te zgodbe in da lahko preko sodelovanja poglobimo svoje znanje in pridobimo nove izkušnje,” je dejala.

Prenovljena spletna stran bo omogočala ažurno posodabljanje vsebin in anonimen klepet med uporabniki in društvom, obiskovalcem pa bo olajšala pregled vsebin. Posodobljena bo tudi politika varnosti in zasebnosti.

“Ob vsem naštetem ne bomo pozabili na prijetno uporabniško izkušnjo, da bo iskanje informacij intuitivno in hitro,” je za spletni portal fakultete pojasnil vodja tutorjev študentov FERI, Marko Gluhak.