Salon VinDel je priložnost za pokušnje in doživetje vinske in kulinarične odličnosti višjega kakovostnega razreda, ki privabi veliko ponudnikov dobrot in še več tistih, ki v njih uživajo, se vrača v Maribor.

Strokovna srečanja sommelierjev profesionalcev in ljubiteljev

Dejan Baier, direktor Zavoda SloVino, je povedal, da omenjeno salon že 12. let uspešno vzpostavlja most med ponudniki in potrošniki žlahtnih okusov. »SloVino VinDel Academy, pod okriljem katere se odvijajo izobraževalne vsebine in vodene pokušine ekscelentnih vin in delikatesnih presežkov, odlično dopolnjuje salonsko sejemsko dogajanje. Koncept pristne izkušnje pokušanja obiskovalci nadgradijo z informacijami iz prve roke ob srečanju s kreatorji okusov: vinarji, kuharskimi šefi, slaščičarskimi mojstri, oljarji, medarji, sirarji in drugimi avtorji prestižnih dobrot. Zvrstijo se tudi strokovna srečanja sommelierjev profesionalcev in sommelierjev ljubiteljev,« je pojasnil Baier.

Pester program delikates višjega kakovostnega razreda

Salon VinDel ponuja plejado najžlahtnejših okusov. Na pokušino se predstavi izjemna zbirka slovenske vinske odličnosti, dopolnjena z eminentnimi tujimi mirnimi in penečimi vini, pri kateri je v ospredju kakovost. »VinDel je znan po izjemno pestrem programu delikates višjega kakovostnega razreda, ki so na pokušnjo. Tukaj se najdejo izjemno okusne stvaritve, ki prepričajo še tako zahtevne sladokusce. Izjemna je povezanost in vpliv Salona VinDel na HoReCa sektor,« je razložil Baier in dodal, da se je salon VinDel že dodobra zasidral na domačem vinsko kulinaričnem prizorišču.

Za obiskovalce brezplačen izvod publikacije

Kot svojevrsten podstat za dvig kulture vina in kulture omizja so ga prepoznali tako vrhunski vinarji in ponudniki delikates kot tudi stroka in gostinci ter konzumenti dobrot višjega kakovostnega razreda. »Že uveljavljene prakse na poslovnem področju, kjer VinDel predstavlja most med ponudbo in potrošniki, vse bolj dopolnjuje tudi potencial in vpliv, ki ga tako velika prireditev zagotovo ima tudi na področju turizma. Pomemben del VinDel-ovega poslanstva je še izid publikacije SloVino Vinsko kulinarični trendi Slovenian Wine News, ki tradicionalno izide prav na Salonu VinDel. Vsi obiskovalci prejmejo brezplačen izvod,« je dejal Baier.

Vinske degustacije iz ročno izdelanih kozarcev

Prireditev 12. Salon VinDel, ki je v svojem bistvu zasnovana za dvig kulture vina in kulture omizja, bo v sredo, 23. oktobra, v veliki prireditveni dvorani Hotela Draš pod Pohorjem. »Vse vinske degustacije potekajo iz ročno izdelanih kozarcev Steklarne Rogaška,« je še razložil Baier iz Zavoda SloVino, ki je organizator Salona VinDel že od ustanovitve leta 2008. Sicer pa SloVino tudi sicer čez vse leto aktivno izvaja programe za prenos vinsko kulinaričnih informacij in znanj po vsej državi. Upravlja s spletnim portalom SloVino.com in izobraževalnimi programi v okvirju Sommelier.si Academy. »V dvajsetih letih odkar je bil ustanovljen koncept SloVino je zagotovo opazen velik napredek na vseh področjih njegovega delovanja,« je sklenil Baier.

Vse informacije lahko spremljajte na www.vindel.si