Če želite športati, obenem pa v ta namen tudi komu pomagati, potem berite naprej. Organizator akcije Na noge!, podjetje Mediaevent, v sodelovanju s ŠD Kobansko Kamnica in Karitasom, pripravlja zimski pohod na Urban, ki bo 16. februarja s štartom v Kamnici pod cerkvijo med 8.30 in 10.uro. S pohodom bodo zbirali denar za 4-člansko družino iz Šentilja, ki se je od materinega težkega poroda, ki je pustil za njo in sina težje posledice, znašla v precejšnji stiski.

Oče je doma in skrbi za ženo in mamo, ki je po porodu drugega otroka 2014 utrpela poškodbe in je danes na invalidskem vozičku. Oče prejema delno plačilo za izgubljen dohodek, mama pa je invalidsko upokojena. Gospa je zelo telesno ovirana, težave ima tudi s sporazumevanjem (govor je nerazločen). Pred mnogimi leti so začeli z gradnjo prizidka, a se je zaradi materine bolezni gradnja ustavila in zasilno so se v nedokončano gradnjo preselili leta 2017, saj so predhodno bivali v enosobnem najemnem stanovanju. Deklica obiskuje 6. razred. Je zelo vestna, tiha, prizadevna in lepo vzgojena. Deček ima posledice težkega poroda in obiskuje vrtec. Oba otroka imata odločbo o usmeritvi.
Oče je pri hiši za vse sam, skrbi za otroka in ženo ter opravlja vsa gospodinjska dela. Ima alergije in težje diha. Mama se počuti kot veliko breme v družini in velikokrat zapade v depresijo in razmišlja, da bi bilo družini lažje, če je pri porodu ne bi rešili. Osebni avto, s katerim opravljajo najnujnejše prevoze (tudi vožnje žene na terapije), je dotrajan. Zato si velikokrat od sorodnikov izposodijo prevozno sredstvo. Ker so finančna sredstva minimalna, kredit za hišo pa 400 mesečno, jim priskočijo na pomoč starši ali si izposodijo denar za položnice.

Štartnine ni, zaželjen je humanitarni prispevek

Štartnine ni, je pa zaželjen humanitarni prispevek v znesku vsaj 1 evra. Vsak, ki bo daroval, bo s tem sodeloval v nagradnem žrebanju za odlične nagrade. Na pohod se lahko prijavite preko spletne prijavnice.

Trasa : Kamnica – Panorama – Medič – Šober – Urban

Program prireditve:

8.30 – 10.00: štart pohoda pod cerkvijo v Kamnici
8.30 – 12.30: čas za uspešno opravljen trim (žigi treh kontrolnih točk)
12.30: razglasitev posebnih kategorij in podelitev nagrad z žrebanjem na vrhu Urbana