Vremenska napoved za začetek prihajajočega tedna je obetajoča za smučarje, ki že nestrpno čakajo, da bi se v novi sezoni spustili po strminah Mariborskega Pohorja. In na socialnem omrežju Visit Pohorje jim odgovarjajo, da so snežni topovi na Pohorju že na položajih in čakajo le še dovolj nizke temperature.

Za začetek promocijske cene vozovnic

In v Marpromu, kjer so po poročanju Večera sprva razmišljali, da bi prvo smučarsko progo pripravili že ta konec tedna, so se odločili, da žičniške naprave zaženejo, ko bodo ugodnejše vremenske razmere. Obljubili so, dodajajo, da ne bodo odlašali dolgo. Progo Bellevue, ki je znana tudi pod imenom Bejbika, na Mariborskem Pohorju, kjer so s tovarno snega že izdelali zadostno snežno zalogo, nameravajo prvim obiskovalcem odpreti predvidoma naslednji teden. Kdaj točno, še ni odločeno.

»Otvoritev nove smučarske sezone na Pohorju zatem načrtujemo v dneh med 13. in 15. decembrom. Katera smučišča na Mariborskem in Areškem Pohorju bomo pripravili do takrat, bo odvisno predvsem od vremenskih razmer oziroma pogojev za zasneževanje v decembru,« so navedli za Večer in za začetek letošnje sezone napovedali promocijske cene vozovnic.

Za dnevno vozovnico 33 evrov

Smučarske vozovnice bodo letos nekoliko dražje. Za dnevno bo treba odšteti 33 evrov, mladino in upokojence bo stala 28 evrov, otroke pa 19 evrov. Pohorka, ki smučarjem omogoča neomejeno smuko od ponedeljka do petka z izjemo praznikov in počitnic, pa ima zdaj ceno 370 evrov.