V uredništvo Maribor24 smo prejeli tragično zgodbo o muci Sindri, ki jo je neznanec pred dvema tednoma ustrelil, lastniki pa tega žal niso pravočasno ugotovili. Pravzaprav Sindra ni edina muca, ki je padla pod streli, saj so na tako okruten način poginile že tri. Lastniki mačke so vse skupaj že prijavili policiji, njihove odgovore še čakamo. Smo pa izvedeli, da prebivalci Ipavčeve na Pobrežju sumijo enega izmed sosedov in upajo, da bo več odkrila policija.

“Opisala bom resnično zgodbo, ki me je zelo pretresla, saj se dogaja sredi mesta v 21. stoletju, ko bi naj ljudje bili razgledani, prijazni in srčni. Sin in njegova punca sta pred 7 leti prinesla z dopusta majhno muco, ki je bila na robu življenja. Bila je sestradana, garjava, skratka, ni bila preveč podobna muci. Kožuščka skoraj ni imela, saj je bilo skozi tanko in redko dlako videti kosti in kožo. Peljala sta jo k veterinarju, da je dobila zdravila in vitamine in vsak dan skrbela za njo.
Ime sta ji dala Sindra. In tako je Sindra srečno rasla v zdravem okolju, polnem ljubezni in skrbi zanjo. Postajala je igriva, cartljiva, skratka članica družine. S svojimi očmi in vsak dan novimi triki zanimiva muca, ki se je znala prikupiti vsem, ki so jo poznali.
Pred približno štirinajstimi dnevi je njen največji prijatelj Zdravko opazil, da ima ranjen kožušček. Mislil je, da je muco kdo napadel, kakšen maček. Rano ji je oskrbel z jodom, in kožušček je postajal vedno lepši, rana je celila.
Včeraj pa … je našel Sindro mrtvo. Ker je vedel, da ni umrla naravne smrti. jo je peljal k veterinarju in slike rentgena so pokazale, da je Sindro nekdo ustrelil. Grozno! V telesu je imela naboj. Seveda bo naboj pristal na policijski postaji, da odkrijejo, kdo je storilec.

Naša Sindra pa naj počiva nekje pri mavrici. Javili so se tudi trije sosedje, katerih muce so bile ustreljene. Vse to se dogaja na Ipavčevi ulici v Mariboru, sredi mesta bi lahko rekli. Dragi ljudje, le kakšen človek mora biti, da lahko puško uperi v nedolžno živalco in jo ustreli? Mogoče so naslednji na vrsti otroci, ljudje …”

Eden izmed sosedov, ki ga imensko ne bomo izpostavljali, je storilcu pustil sporočilo. “Neznanec iz Ipavčeve ulice, Maribor Pobrežje, ki si v zadnjem času ustrelil tri muce (dve v trup, eno v rep), zdaj pa se hčerino … Sam se prijavi ali pa javi meni. Bolje to, kot da te hčera dobi.”