Jutri bo v Zrkovcih strokovno predavanje mladim kmetovalcem, ki samostojno tržijo svoje produkte. Mariborska Javna služba kmetijskega svetovanja letos mladim kmetovalcem organizira več podobnih dogodkov.

Kmetovalci običajno imajo veliko znanja o pridelavi, še posebej mlajši, ki so tudi bolje izobraženi. Zmanjka pa znanja in možnosti organizacije in pravilnega pristopa k prodaji svojih produktom, ki jim zagotovi potreben prihodek iz svojega dela.

Zato mariborska Javna služba kmetijskega svetovanja, ki deluje v okviru Kmetijsko gozdarskega zavoda Slovenije organizira jutri, v ponedeljek, 27. januarja, ob 10.00 uri na Kmetiji Horvat, Nad Reko 15, Maribor strokovno predavanje in delavnico na temo Kako uspešno tržiti pridelek iz svoje kmetije končnemu kupcu?

Strokovno predavanje in delavnica je namenjena za vse pridelovalce zelenjave, poljščin, ki samostojno tržijo pridelke in izdelke s kmetij. Predavateljici bosta mag. Danijela Kocuvan iz Mariborske razvojne agencije in Miša Pušenjak iz KGZS Zavod Maribor. Predavanja so za udeležence brezplačna.

Javna služba kmetijskega svetovanja letos mlajši generaciji kmetovalcev namenja več izobraževanj

Javna služba kmetijskega svetovanja – JSKS so sicer v letošnjem letu kar nekaj izobraževalnih vsebin prioritetno namenili mlajši generaciji kmetovalcev.

Pri njihovem strokovnem delu in s pogovori s pridelovalci vedno bolj ugotavljajo, da pridelati znajo, zatakne se pri trženju in osebnostnem pristopu do kupca. Kaj spremeniti, kako pristopit?

Urniki izobraževanj so dostopni na http://www.kmetzav-mb.si/Urnik2019_2020.pdf