Pred prihajajočo zimsko sezono bodo na Mariborskem Pohorju znova organizirali že uveljavljeno jesensko delovno akcijo urejanja oziroma čiščenja smučarskih prog. Pod sloganom Prijatelji Pohorja jo bodo z vašo pomočjo izpeljali v soboto, 19. oktobra, h prostovoljni akciji pri odstranjevanju kamenja, različnih predmetov in odpadkov s pohorskih strmin pa vabijo vse Mariborčane in ostale obiskovalce.

Na pomoč ASK Branik, Marprom in druga javna podjetja

Tovrstno delovno akcijo so na Mariborskem Pohorju izvedli že v minulih treh letih in vsakič je privabila veliko udeležencev. Letos jo skupaj pripravljata Alpski smučarski klub Branik Maribor in javno podjetje Marprom, ponovno pa računajo na pomoč še nekaterih mariborskih javnih podjetij in društev.

“Delovna akcija, kjer so dobrodošli tako posamezniki kot organizirane skupine, se bo 19. oktobra začela ob 10. uri, ko je predviden zbor na ploščadi pred spodnjo postajo Pohorske vzpenjače. Tam bomo med sodelujoče razdelili zaščitne rokavice in vreče, ob tem pa je zaželeno, da imajo s seboj vedra, kamor bodo odlagali kamenje s prog,” pojasnjujejo na Marpromu.

Zatem se bodo udeleženci z gondolo ali s sedežnico Radvanje brezplačno odpeljali na Pohorje in na terenu začeli s pobiranjem kamenja ter odvrženih predmetov; to bo sočasno potekalo na različnih predelih Pohorja, pri čemer bodo posameznim skupinam dodelili vodje, ki bodo razpolagali z vsemi potrebnimi informacijami.

Za pomoč tudi simbolična zahvala

Delovno akcijo Prijatelji Pohorja boste sklenili ob 12. uri, na koncu pa bo na terasi kampa nad spodnjo postajo
gondole pripravljena tudi manjša pogostitev – brezplačen topel obrok in osvežilno pijačo za udeležence.

Poleg kupončkov za brezplačno malico in pijačo ter prevoz z gondolo bodo vsi prejeli še kuponček za 10-
odstotni popust na sedaj veljavne cene sezonskih smučarskih vozovnic.

“Z opisano delovno akcijo, že četrto zapovrstjo, želimo predvsem prispevati h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa do Mariborskega Pohorja ter dokazati, da je s skupnimi močmi in z dobro voljo mogoče veliko postoriti. Prav tako bo akcija, na kateri pričakujemo več sto ljudi, tudi priložnost za prijetno druženje v naravi.”