Med 16. majem 2019 in 12. junijem 2019 je na spletni strani maribor.comoneurope.org potekalo javno glasovanje o pobudah mladih z najrazličnejšimi ukrepi za trajnostno izboljšanje mesta Maribor in življenja v njem. Izglasovali so pet najizvirnejših projektov.

Otvorili novo panoramsko točko

V okviru Mladinskega kulturnega centra Maribor se je projektu pridružila tudi Eva Žunec iz ekipe Stoj, Panorama!, ki je sodelovala s pobudo za trajnostno ureditev kotička na Kalvariji, pod okriljem projekta Com’on Maribor. Novo panoramsko foto-točko so otvorili ta četrtek, 3. 10 na Razgledišču Pri sedmih hrastih.

Štor spremenili v panoramsko točko

Razgledišče sedmih hrastov na Kalvariji predstavlja čudovit potencial za ureditev mesta, ki ponuja oddih, združen s čudovitim razgledom. Leta 2014 je bil eden izmed hrastov posekan zaradi žledoloma. Štor, ki ostaja, so želeli spremeniti v središče lesenega razgledišča oziroma sedišča. Tako bi pridobili prijetno točko oddiha nad mestom, s čimer bi se posredno spodbujalo Mariborčane k obisku Kalvarije kot rekreativno-družabne lokacije.
“Upam, da smo s to mladinsko akcijo pripomogli tudi k širši in ozelenjeni turistični ponudbi našega mesta. Na Razgledišču zdaj pričakajo tri nove klopce, popisane v štajerskem narečju in leseni foto-okvir, ki zajame panoramo Pohorja in dela mesta ter obiskovalcu ponudi, da užije razgled in s seboj vzame utrinek Maribora,” sporoča avtorica projekta Eva Žunec.