Mestna občina Maribor je vzpostavila spletno stran za občanke in občane MOM, na kateri bodo podajali ključne lokalne informacije glede delovanja mesta Maribor v izrednih razmerah soočanja z virusom COVID 19. Najdete jo TUKAJ.

Prosimo, da ste v luči dane situacije potrpežljivi in spoštljivi: [email protected]

Blog mladih mariborskih zdravnikov v nastajanju

Na strani lahko občanke in občani najdete ažurne pomembne informacije s strani MOM, vesti o ukrepih v MOM, pozive strokovne javnosti, ključna linka: “želim pomagati” in “potrebujem pomoč”, v prihodnjih dneh načrtujejo tudi objavo bloga mladih mariborskih zdravnikov v zvezi z virusom. “Veseli bomo vaših komentarjev, morebitnih sugestij,” zapišejo na mariborski občini in dodajo, da obveščajo tudi preko socialnega omrežja FB @mestnaobcinamaribor.

covid19maribor.si/ukrepi-v-mariboru/

“Otrok ne puščajte, da se igrajo z drugimi”

“V imenu vseh, za katere okužba z novim koronavirusom ni niti malo nedolžna, vas prosimo, da otrok ne puščate, da se igrajo z drugimi otroki in da plezajo po igralih,” so zapisali na omenjeni spletni strani in dodali, da si nihče od nas ne želi, da bi čez nekaj tednov, mesecev obžalovali hude posledice neodgovornega vedenja. “Obžalovali žrtve okužbe, ki bi jih lahko bili z malo odrekanja preprečili.”

“Kmalu bo bolje in kmalu se spet srečamo zunaj”

“Seveda morate poskrbeti, da bo igra vaših otrok še naprej brezskrbna. Le nekoliko drugačna naj bo. Družite in igrajte se doma, na varnem. Domislite se kakšne nove igre, ob tem pa otrokom na razumljiv način pojasnite, zakaj ne morejo na igrišče. Povejte jim, da nihče ne gre igrišče, ker vsi skupaj rešujemo življenja. Hvala vam! Kmalu bo bolje in kmalu se spet srečamo zunaj,” so zapisali ob koncu.