Prepričani so, da bi policisti ustregli vsem formalnostim tudi tako, da bi dijakom predali zgolj opomine. Plačilna globa v višini 400 evrov pa je za njihove pojme nedopustna, ker gre v prvi vrsti za dijake.

Mariborsko zobozdravstveno podjetje VBO je na družbenem omrežju facebook objavilo status, da želijo dijakom, ki so pred časom na Trgu svobode protestirali, ker želijo v šole in zato prejeli kazni ali pozive na sodišče, plačati kazni. Ljudi pozivajo, naj jim pomagajo najti dijake, ki so prejeli globe.

“Mladi so prikrajšani za kakovostno šolanje”

Mladi so tisti, ki bodo nekega dne prevzeli naša mesta. Prav oni so tisti, ki bodo nekega dne vodili našo državo in če kaj, potem si moramo želeti mladine, ki razmišlja kritično. Živimo v nevsakdanjih časih. Zaradi epidemije je vsak za nekaj prikrajšan. Mladi so prikrajšani za kakovostno šolanje in razumeti jih je treba, ko na to opozorijo na trgu in na glas, četudi ob tem formalno prekršijo kakšen ukrep. Vsi smo bili nekoč mladi in po glavi so nam šle takšne in drugačne domislice. A nikoli nam ni bilo treba prositi oblasti, da nam omogočijo normalen pouk. Ker nam je bilo to samoumevno,” so še zapisali v objavi.

Zapisali so še, da moramo ostati človeški. Prepričani so, da bi policisti ustregli vsem formalnostim tudi tako, da bi dijakom predali zgolj opomine. Plačilna globa v višini 400 evrov pa je za njihove pojme nedopustna, ker gre v prvi vrsti za dijake. Pri VBO-ju tako mislijo, da zdaj ni čas za razkol med ljudmi, ampak da moramo stopiti skupaj in postati še močnejši.