Mariborsko Pohorje z Arehom se trenutno uvršča med domača smučarska središča z največ delujočimi žičnicami. Ta čas je na Pohorju v pogonu 9 naprav: na mariborskem delu gondola, trakova Bejbika 1 in 2 ter sedežnici Sleme in Poštela, na areškem pa sedežnica Pisker in vlečnice Cojzarica, Areh ter Vali.

Tako se na Mariborskem Pohorju lahko še naprej smuča do Trikotne jase, na Arehu pa je na voljo tudi najdaljša proga – Pisker. Od četrtka do sobote bo znova potekala tudi nočna smuka; osvetljena smučišča od Bellevueja do spodnje postaje Poštele bodo v omenjenih dneh odprta med 18. in 21. uro. Zaradi dnevnih temperatur nad ničlo v času med dnevno in nočno smuko do nadaljnjega ne bodo teptali prog.

Smučanje možno do doline

Na Mariborskem Pohorju bodo poleg smučarskih prog, ki so odprte že sedaj, to soboto, 18. januarja, prvič letos odprli tudi Snežni stadion. Tako bo smuka na Mariborskem Pohorju od sobote naprej možna vse do doline, Snežni stadion pa bo ostal odprt do nadaljnjega. Ob odprtju bo imel 30–40 centimetrov debelo snežno podlago, sedežnica Radvanje pa bo obratovala v času dnevne smuke.

Posebne vozovnice za turne smučarje

Poleg tega na Pohorju s soboto uvajajo še eno novost – posebne vozovnice za turne smučarje. Pri tem bo vozovnica za turno smuko na Piskru na Arehu stala 5 evrov in bo vključevala tudi en prevoz s sedežnico Pisker, vozovnica za turno smuko na Mariborskem Pohorju pa bo stala 15 evrov in bo omogočala en prevoz s katerokoli delujočo napravo. Ker širina prog na Mariborskem Pohorju turnim smučarjem trenutno še ne dopušča hoje navkreber, bo ta za zdaj dovoljena samo na Piskru v času odprtja smučišča. Ko bodo zagotovili zadostno širino prog na Mariborskem Pohorju, pa bo mogoča tudi na mariborskem delu.

Poostren nadzor

Z Mariborskega Pohorja še obveščajo, da bo v naslednjih dneh zaradi zagotavljanja varnosti na Pohorju izveden poostren nadzor spoštovanja smučarske zakonodaje. Nadzor bo potekal tudi v času, ko smučišča niso odprta.

Sedežnica Radvanje bo delovala v času dnevne smuke

S sobotnim odprtjem Snežnega stadiona bo na Mariborskem Pohorju začela obratovati tudi sedežnica Radvanje. Ta bo od 18. januarja naprej delovala vse dni v času dnevne smuke (čez vikend in med tednom), medtem ko med nočno smuko ne bo v pogonu. Bo pa v času nočne smuke Snežni stadion osvetljen, tako bo mogoče prismučati do doline in se nato vrniti na Pohorje s krožno kabinsko žičnico. #VisitPohorje