Zaradi del Mariborskega vodovoda na Glavnem trgu in Koroški cesti bo danes motena oskrba pitne vode. Gostinci bodo primorani svoje obrate v času vzdrževalni del na vodovodu zapreti.

Izpadi z oskrbo s pitno vodo se bodo pojavljali na območju Glavnega trga, Koroške ceste do tržnice in Poštne ulice do Slomškovega trga. V kolikor bo šlo za predvidene posege, bo Mariborski vodovod o izpadih porabnike obvestil preko sredstev javnega obveščanja in pisno z obvestili na vhodih stavb.

Lokali na Poštni zaprti do 18.ure

Prvi predviden izpad oskrbe s pitno vodo bo danes v Poštni ulici, kjer bo zaradi večjih vzdrževalnih del motena oskrba med 8. in 18. uro. V tem času bodo tudi zaprti lokali v Poštni ulici. Oskrba bo motena tudi na območju Glavnega trga in Koroške ceste med Starim mostom in tržnico, in sicer med 8. in 12. uro. Zaradi starosti vodooskrbnih instalacij na tem območju je pričakovati neprijetne pojave, kot so motnost in obarvanost vode ter nabiranje odkruškov oblog vodnega kamna.

Svetujejo izpiranje

Na Mariborskem vodovodu v takih primerih svetujejo izpiranje internih instalacij istočasno na vseh pipah, pri čemer je potrebno predhodno odstraniti mrežna sita – perlatorje, tako da se poveča pretok vode. Izpiranje WC kotličkov priporočajo na koncu, ko je voda v drugih delih instalacije ponovno bistra. Drugi ukrepi zaenkrat niso potrebni.