Ledna dvorana Maribor je letos stara 46 let.  V tem času je Ledno dvorano obiskalo preko tri milijone obiskovalcev. V zimskih mesecih je namenjena predvsem hokeju na ledu, rekreativnemu drsanju, umetnostnemu drsanju, kegljanju na ledu, pripravam domačih in tujih ekip, v poletnih mesecih pa je namenjena rolkanju in ostalim športnim ter zabavno glasbenim prireditvam. V njej se odvijajo ligaška in mednarodna tekmovanja, evropska in svetovna prvenstva v hokeju na ledu za člane, članice in mladince, državna in mednarodna tekmovanja v kegljanju na ledu. Za obiskovalce je na voljo 2000 sedišč.

Vrednost investicije okoli 1,5 milijona evrov

Vodja Dvorane Tabor in Ledne dvorane Anton Knez, nam je pojasnil, da dvorana še ni dokončana, saj je potrebno izgraditi notranji del na južni strani ter dokončati fasado in obnoviti streho, ki pušča. »S tem bi dvorana dobila vse ustrezne prostore, ki bi zagotovili standarde in normative za organiziranje vrhunskih prireditev.« Vrednost investicije po njihovih ocenah znaša okoli 1,5 milijona evrov.

Ob tem Knez pojasni Ledna dvorna pomembno prispeva k razvoju športa in rekreacije, kar pa je bistvenega pomena za razvoj športne kulture nasploh. »Ker je Maribor športno mesto, smo veseli in zadovoljni, da se vse več ljudi ukvarja z športom in rekreacijo v skoraj vseh objektih s katerim upravljamo, se povečuje število rekreativce, saj se s tem razvija vsak posameznik tudi kot osebnost.«

Za več informacij glede stanja Ledne dvorane in morebitne sanacije, smo se obrnili na Mestno občino Maribor. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Zgodovina Ledne dvorane..

1972 je Mestna skupščina potrdila nujnost izgradnje umetnega drsališča, 29. novembra 1974 je bila otvoritev nepokritega umetnega drsališča. 1986 leta je sledila izgradnja strešne konstrukcije, 1992 pa sta se obzidali severna in južna stran drsališča. 16 let nazaj so obnovili streho in pročelje, dve leti kasneje pa še tribune in garderobo.