Nakup osrednje mariborske tržnice na Vodnikovem trgu zna pasti v vodo. Kot smo že poročali, je Mestna občina Maribor za nakup že zaprosila za kredit, ki je bil tudi odobren, sedaj pa si je direktorica podjetja Inversio Gradnje, Simona Lebar, premislila glede prodaje stavbne pravice na mariborski tržnici, danes poročajo za Večer.

Občina želela odkupiti stavbne pravice za celoten kompleks

Spomnimo, kot smo že poročali, je župan MOM Saša Arsenovič decembra javno predstavil idejo za občinski odkup stavbne pravice na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu, ki je pred leti prešla v zasebne roke. Medtem ko je zaenkrat občinska le zgornja ploščad tržničnega kompleksa, bi rada občina po novem prevzela celoten objekt, torej tudi notranje prostore in garažno hišo. S tem bi med drugim rešili problem prodajalcev mlečnih in mesnih izdelkov v pokritem delu tržnice, saj jim je sedanji lastnik odpovedal najemno pogodbo in bi se zato morali do konca tega meseca izseliti.

Lebarjeve na podpis pogodbe ni bilo

Po poročanju Večera se je Arsenovič z direktorico omenjenega podjetja že sestal, podpisala sta predpogodbo o odkupu stavbne pravice s strani novoustanovljenega občinskega podjetja Mestne nepremičnine d.o.o. A Lebarjeve 31. januarja ni bilo na podpis pogodbe pri notarju, potem pa je sporočila, da odstopa od pogodbe. Razlog? Drugi potencialni kupec bi ji naj podal boljšo ponudbo, a potem je od ponudbe, ko je izvedel za že dodobra izpeljane občinske načrte, tudi sam odstopil.