»Smo pripadniki lokalnemu okolju, zato se nam je zdelo prav, da v lokalnem najdemo najboljše. To so definitivno KZ Rače. Izbrali smo jih zato, ker uporabljajo lokalno meso, uporabljajo prvovrstne sestavine. Poleg tega smo oboji odprti za nove stvari, za stvari, ki jih še ni na trgu,« je povedal Bogdan Mak, lastnik posestva Sončni Raj.

Konopljino seme in modri pinot v salamah

»Ko imamo čas, razmišljamo o najbolj norih idejah, takih, ki jih svet še ni videl,« pove Mak.

Kmalu boste lahko pokusili suhomesnato salamo, v kateri bo izključno goveje meso in bo oplemenitena s konopljinimi semeni, seveda pridelanimi na posestvu Sončni Raj. Za ljubitelje nenavadnih kombinacij pa pripravljajo tudi suho salamo iz mešanega mesa z dodatkom vina, rdečega lokalnega modrega pinota.

Ko imamo čas, razmišljamo o najbolj norih idejah, takih, ki jih svet še ni videl.

Mešana suho salama je zaradi vina značilne barve, prvič pa jo bodo javnosti predvidoma predstavili 20. marca, ko pripravljajo otvoritev, če jim seveda epidemija ne prekriža načrtov. Salamo so si zamislili v »finger food« obliki, torej je ne bo potrebno rezati, zraven pa bodo ponudili domače grisine.

Foto: arhiv KZ Rače in Sončni Raj

»S KZ Rače smo dogovorjeni za ekskluzivno prodajo. Poskusili jih boste lahko pri Fontani vin in jih zaenkrat kupili izključno v naši trgovini,« je komentiral Mak in nadaljeval:  »Tudi pri Fontani vin se obetajo spremembe. Odločili smo se, da bomo razširili ponudbo vinarjev, k sodelovanju smo namreč povabili sedem novih vinarjev. Število pipic, kjer si natočite vino, sicer ostaja enako, v trgovini pa bomo povečali ponudbo vrhunskih, visoko cenovnih vin.«

Virtualne degustacije

Čas epidemije so na posestvu Sončni Raj izkoristili za temeljit premislek in poslovanje, ki gre v korak s časom, 20. marca pa se njihova trgovina v celoti širi tudi na splet. Ne ostajajo pa le pri spletni prodaji, temveč želijo ljubiteljem vrhunskih vin degustacijo omogočiti kar doma.

Bogdan Mak

»Na spletu pripravljamo tudi virtualne degustacije. Naročnikom bomo poslali vino, z njim pa tudi kodo do videoposnetka, kjer bo sommelier do potankosti predstavil vino.«

Na spletu pripravljamo tudi virtualne degustacije. Naročnikom bomo poslali vino, z njim pa tudi kodo do videoposnetka, kjer bo sommelier do potankosti predstavil vino.

»Sodelujemo s priznanim sommelierjem Jernejem Lubejem, ki že zdaj vodi program, ki je 5 zvezdično doživetje . Že lani nam je svetoval glede postavitve sodov, zdaj pa zgodbo nadgrajujemo,« je sodelovanje komentiral Mak.

O vseh novostih Bogdan ostaja skrivnosten, najbolj »nora« nas baje čaka na otvoritvi, je pa hudomušno pripomnil: »Včasih se pohecamo, da bomo čez nekaj let še srečni, da je bila korona, saj smo končno imeli čas poiskati čisto odštekane stvari.«