V skladu s priporočili in sprejetimi ukrepi Ministrstva za zdravje, ki omejuje število obiskovalcev javnih prireditev na 100, so tudi v Mariboxu sprejeli vrsto dodatnih ukrepov za še boljšo zaščito naših obiskovalcev in zaposlenih.

Kapacitete dvoran so zmanjšali na 100 sedežev, v prodajo pa dali le vsak drug sedež, s čemer se lahko obiskovalci izognejo tesnejšim stikom. Prav tako smo podaljšali čas med posameznimi predstavami iz 30 na 45 minut. V tem času se dvorana še temeljiteje očisti in razkuži ter prezrači z odpiranjem požarnih loput. Dodatno pozornost bomo namenili čiščenju in razkuževanju sanitarij, vseh naslonov za roke, tipk v dvigalih, ograj in držal na stopnišču ter kljuk.

Priporočajo plačevanje s kartico, osebje vseskozi razkužuje roke

Obiskovalcem priporočamo brezstično plačevanje s kartico ali nakup vstopnic preko spleta, s čemer se lahko izognemo nepotrebnemu dotikanju denarja.

Zaposleni so prejeli dodatna navodila glede higiene in so dolžni umivati oz. razkuževati roke na 30 minut. Za obiskovalce bodo razkužila za roke na voljo na vstopnih točkah objekta, torej pri glavnem vhodu in dvigalih.

Bolnega obiskovalca lahko vljudno zavrnejo

Zaposleni so prejeli tudi navodila, da lahko obiskovalca, ki kaže vidne znake bolezni, vljudno zavrnejo. “Dobro počutje in varnost naših obiskovalcev sta bila naše vodilo že prej, v trenutni situaciji pa smo, ob izvajanju ukrepov, osredotočeni tudi na skupno ozaveščanje o higieni rok in kašlja.”