Iz Mariborskega vodovoda so prejšnji teden sporočili, da bo zaradi del na Glavnem trgu in Koroški cesti motena oskrba pitne vode. Kot poročajo za Večer, so gostinci dokaj nejevoljni, saj bodo morali svoje obrate zapreti, celodnevni izpad pa v že tako ne preveč obetavni sezoni pomeni izdaten primanjkljaj. Moti jih zlasti celodnevni izpad pitne vode, kako uro bi še preživeli.

Izpadi z oskrbo s pitno vodo se bodo pojavljali na območju Glavnega trga, Koroške ceste do tržnice in Poštne ulice do Slomškovega trga. V kolikor bo šlo za predvidene posege, bo Mariborski vodovod o izpadih porabnike obvestilo preko sredstev javnega obveščanja in pisno z obvestili na vhodih stavb.

Izpad oskrbe s pitno vodo v ponedeljek

Prvi predviden izpad oskrbe s pitno vodo bo v ponedeljek na Poštni ulici, kjer bo zaradi večjih vzdrževalnih del motena oskrba med 8. in 18. uro. Oskrba bo motena tudi na področju Glavnega trga in Koroške ceste med Starim mostom in tržnico, in sicer med 8. in 12. uro. Zaradi starosti vodooskrbnih instalacij na tem območju je pričakovati neprijetne pojave, kot so motnost in obarvanost vode ter nabiranje odkruškov oblog vodnega kamna.

Svetujejo izpiranje

Na Mariborskem vodovodu v takih primerih svetujejo izpiranje internih instalacij istočasno na vseh pipah, pri čemer je potrebno predhodno odstraniti  mrežna sita – perlatorje, tako da se poveča pretok vode. Izpiranje WC kotličkov priporočajo na koncu, ko je voda v drugih delih instalacije ponovno bistra. Drugi ukrepi zaenkrat niso potrebni.