V četrtek bo v Veliki predavalnici Alma Mater Europaea (ECM) potekalo predavanje: Ukrajina v primežu med Evropejci in Sovjeti.

Ukrajina kot lepljenka

Zakaj je Ukrajina ena največjih lepljenk med evropskimi državami? Zakaj je za ruskega voditelja Putina obenem predmet poželenja in intenzivnega besa? O tem in še več s poznavalcem ukrajinskih razmer, političnim analitikom, dr. Alešem Mavrom, ki se sicer ukvarja z antiko, a se je v evropski vzhod zaljubil že kot otrok,” so zapisali na ECM in dodali, da se predavatelj vprašanjem zgodovine in sedanjosti postsovjetskega prostora, zlasti Ukrajine in Belorusije, posveča že dobrih petnajst let.

Predavatelju se lahko pridružite v četrtek, 31. marca, ob 17. uri, v Veliki predavalnici Alma Mater Europaea – ECM (Slovenska ulica 17, Maribor), kjer bo pokazano, da sta zgodovinski izkušnji Ukrajincev in Slovencev bližji, kot se zdi.

Predavanje bo na voljo tudi online. Prijavite se lahko na tej povezavi. Ob prijavi prejmete na vaš e-poštni naslov individualni link za dostop do online spremljanja srečanja.