Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožila objava gospe, ki je včeraj ob 8. zjutraj pri OŠ Bojana Ilicha naletela na žalosten prizor. Starejši gospod, ki ga zaradi njegove nenavadne hoje (posledica nesreče) vsaj na videz pozna veliko okoliških prebivalcev, je grdo padel ob robniku in se pri tem grdo poškodoval. Medtem ko je negibno ležal ves krvav, pa so mimo hodili otroci, ki obiskujejo omenjeno šolo, a kot da ga sploh niso opazili.

“Mularija na prehodu čaka na zeleno luč, ko ga zagledajo, se umaknejo in gredo …”

“V tem času stojim na avtobusni postaji, ker sem ravno odložila otroke in čakam, da se vključim nazaj v promet. Na semaforju gospod leži nepremično, ljudje hodijo mimo, kot da se ni nič zgodilo. Hlače ima spuščene do kolen, ves krvav. Mularija na prehodu čaka na zeleno luč, ko ga zagledajo, se umaknejo in gredo na drug prehod. Starši te elitne šole se vozijo mimo, gledajo, odpeljejo naprej. Ne morem verjeti …”

Takšna je kultura naše mladine

Avtorica objave je izstopila iz avta in se z ostalimi podala čez prehod za pešce. Poklicala je gospoda, ki je še komajda lahko dvignil glavo, na pomoč pa je priteklo še eno dekle, ki je vprašala, če lahko kako pomaga. Skupaj sta poklicali rešilca in gospoda posedli. Ljudje so medtem hodili mimo in gledali v tla.

Vsem, ki ste hodili mimo in gledali v tla pa samo tole: lahko bi bili vi, vaši starši, prijatelji, sram naj vas bo, še bolj pa je mene, da živim v takšnem brezbrižnem mestu.”