Kot napovedano so območje Štajerske zajela hujša neurja. V Mariboru in okolici Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o več incidentih. Na območju Maribora je prišlo do petih incidentov, med drugim so podrta drevesa padla na ceste in hiše, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Na dogodke so bili aktivirani gasilci JZ GB Maribor in prostovoljnega teritorialna gasilskega društva Kamnica.

Na delu so gasilci

Po poročanju neurje.si so posledice viharnega vetra naredile tudi škodo v bližini letališča E. Rusjana Maribor, kot je razvidno iz deljenih fotografij.

Na območju občine Hoče-Slivnica zabeležili sedem dogodkov – podrta drevesa, odkrita hiša, odkrita streha gospodarskega objekta in poškodovana streha. Na dogodke so bili aktivirani gasilci JZ GB Maribor in prostovoljnih gasilskih društev Hotinja Vas, Bohova in Hoče.

Podobne incidente so beležili tudi v drugih bližnjih občinah: Selnica ob Dravi, Rače-Fram, Starše, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Slovenska Bistrica, Podvelka, Radlje ob Dravi …

Po sedaj zbranih podatkih centra za obveščanje je močan dež zalil kletne prostore stanovanjskih objektov, voda je zalila več dvorišč, prostore trgovskega podjetja, tiskarne in frizerskega salona. Veter pa je podrl več 100 dreves, odkril nekaj streh stanovanjskih, gospodarskih objektov in streho podjetja ter poškodoval pokrov dimnika. V naselju Spodnja Polskava je udar strele poškodoval stanovanjski objekt.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju zaprta zaradi plazu pri Fali.

Zvečer se bodo še pojavljale nevihte, ponoči pa bodo nevihtni oblaki razpadli, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.